Ni medarbejdere opsiges på Aller

Aller sparer »et pænt en-cifret millionbeløb« og opsiger ni medarbejdere. Den redaktionelle tv-enhed nedlægges, og Aller outsourcer tv-oversigter til Ritzau (Opdateret 13.23: Tillidsrepræsentant og direktør tilføjet)

I sidste uge skrev Journalisten, at Aller Media har sparet sig til overskud i 2013. I den forbindelse sagde tillidsrepræsentant Bodil Hjerrild: 

»Det er godt at have gode tal, og det tror jeg vi alle er glade for. Som medarbejdere handler det om, at vi kan arbejde trygt. På den måde er det da ikke så ilde.«

Men i dag meddeler koncernen i en pressemeddelelse, at ni redaktionelle medarbejdere opsiges.

Nedlægger tv-enhed

Aller nedlægger den redaktionelle enhed 'ATV'. ATV er den fælles enhed i Aller, der producerer tv-oversigter til alle tv-guider og tv-sider i Allers ugeblade. Opgaven udliciteres i stedet til Ritzaus tv-service, der overtager fire Aller-medarbejdere.

"For at sikre kvaliteten til Allers ugeblade ansætter vi fire medarbejdere fra Aller, der i samarbejde med vores øvrige medarbejdere hos Ritzau, kommer til at udgøre Danmarks stærkeste team på området,” udtaler Lars Vesterløkke, adm. direktør i Ritzaus Bureau, i meddelelsen.

Per Ingdal, udgiverdirektør hos Aller Media, siger til Journalisten, at Aller Media kommer til at spare »et pænt en-cifret millionbeløb«.

Han siger også, at kvaliteten ikke kommer til at falde.

»Ritzau laver den her slags i forvejen til alle danske dagblade. De laver alt grundarbejdet, mens det skal forfines til vores blade, hvor der skal vælges specifikke ting ud i tv-oversigterne. Derfor kan tingene stadig hænge sammen,« siger Per Ingdal. 

»Det arbejde, der er til vores blade, er, at det er forskellige ting, der skal præsenteres. I Se og Hør er det måske en actionfilm, mens det i Familie Journal er en gammel dansk film, der skrives om. Sådan kommer det fortsat til at være,« siger han. 

Tillidsrepræsentant Bodil Hjerrild er en af de fire medarbejdere, der fremover skal arbejde på Ritzau. Hun siger, at hun ikke kan udtale sig om, hvorvidt kvaliteten bliver dårligere eller ej.

»Men jeg ved bare, at vi har lagt rigtig mange timer i vores arbejde herude. Vi leverer også nyheder og andet redaktionelt stof og ikke bare tv-oversigter. Noget, som koster mange mennesketimer,« siger hun til Journalisten. 

Aller: Læserne svigtes ikke

Per Ingdal udtaler i pressemeddelelsen, at det er trist at sige farvel til en række dygtige medarbejdere. 

"Det er trist at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere – især når det er medarbejdere, der har været ansat hos os i mange år. Men vi kan ikke kæmpe imod udviklingen, og da vi opererer i et faldende marked for salg af ugeblade, skal vi konstant holde øje med omkostningerne og tilpasse organisationen, hvor vi kan."

Per Ingdal udtaler i pressemeddelelsen, at læserne ikke vil blive svigtet. 

”En meget stor andel af vores læsere bruger hver uge deres tv-blad til at danne sig et overblik over og planlægge, hvad de skal se i tv. Det sker via filmguiden, de daglige programomtaler og oversigterne over de mange forskellige tv-stationers udsendelser. Disse læsere vil ikke blive svigtet. Alle ugeblade vil også fremover indeholde et godt og gennemarbejdet tv-program, der vil inspirere og guide læserne gennem tv-ugen. Vores læsere kommer derfor ikke til at mærke denne omlægning,” siger Per Ingdal, udgiverdirektør, Aller Media A/S

Overtagelsen af produktionen til Ritzaus Bureau sker pr. 1. maj 2014.

0 Kommentarer