News overtager produktion af TV 2s 12-nyheder

Spareplanen for TV2 Nyheder ligger på plads. Morgennyhederne skal alligevel ikke flytte fra Odense til København.

Spareplanen for TV2 Nyheder ligger på plads. Morgennyhederne skal alligevel ikke flytte fra Odense til København.

Der skal spares på freelancekontoen, og hovedkanalen TV 2s nyhedsudsendelse klokken 12 bliver fremover produceret af TV2 News. Det vil derfor være samme udsendelse, seerne får på de to kanaler. Gravergruppen på otte journalister og to redaktører bliver alligevel ikke udvidet, som det ellers var planen.

»Der er ingen, der bryder sig om at finde penge og aflevere dem til andre. Men vi er vokset fra 200 til 400 medarbejdere på halvandet år og er dermed en af de nyhedsafdelinger i Danmark, der er vokset allermest. Det er klart, at i den fase, hvor vi har udviklet TV2 News og TV2 Radio, er vi blevet bedre til at arbejde sammen, og derfor er det muligt at finde nogle midler,« siger nyhedschef Michael Dyrby.

TV2 Radio bliver ikke underlagt deciderede besparelser, men medarbejderne skal i langt højere grad producere til flere medier. Det gælder både medarbejderne på radioen, hovedkanalen, TV2 News og nettet. Der bliver for eksempel lavet et fælles morgenhold, som producerer til alle medier.

Derudover skal flere journalister og fotografer redigere deres eget materiale. TV 2 i Odense bliver digitaliseret fra 1. marts 2008, og det gør det lettere at dele indhold på tværs af platforme.

Fra 1. marts bliver 19 Nyhederne også ændret. Der kommer nyt studie og ny grafik.

»Vi har altid været dygtige til en høj grad af nærhed. Det vil vi gerne være endnu bedre til,« siger Michael Dyrby.

Der vil også være mindst en ny vært, men det er endnu ikke på plads, hvem det bliver.

TV 2 arbejder derudover på at udvikle et nyt aktualitetsprogram

1 Kommentar