News Of The World-skandale rykker til USA

Den mest centrale advokat i den engelske hacking-skandale har ifølge The Guardian indledt forarbejdet til retssager i USA.

Den mest centrale advokat i den engelske hacking-skandale har ifølge The Guardian indledt forarbejdet til retssager i USA.


Den engelske hacking-skandale er rykket et godt stykke tættere på hjertet af Rupert Murdochs medie-imperium i USA. Advokaten Mark Lewis, der har været en af bannerførerne i afsløringen avisen News Of The World, er på vej til USA. Her vil han ifølge The Guardian forberede retssager imod det amerikanske News Corporation, der ejer datterfirmaet News International, som igen ejede News Of The World.

Rupert Murdoch og News Corporation har ellers desperat prøvet at holde de juridiske aspekter af hacking-skandalen på den anden side af Atlanten. The Guardian erfarer, at de sager som Mark Lewis planlægger handler om berømtheder, der har fået deres telefon hacket imens de var i USA. Det ville betyde, at News Of The World brød amerikansk lov.

Skuespilleren Jude Law har været nævnt som en af de kendte, der fik sin telefon hacket i JFK lufthavnen i New York, men han er ifølge The Guardian ikke en af de sager, som Mark Lewis forbereder sammen med sin amerikanske samarbejdspartner.

Indtil nu har hacking skandalen i USA begrænset sig til en FBI undersøgelse om hvorvidt News Corporation har forbrudt sig imod loven om at amerikanske virksomheder ikke må gøre brug af bestikkelse og korruption i udlandet. Mark Lewis' eventuelle sagsanlæg vil være de første juridiske skridt i USA.

0 Kommentarer