search

Kritik af Sara og Monopolets diabetes-råd: Forældede og fordømmende

Den seneste udgave af ’Sara og Monopolet’ på P4 møder hård kritik fra både personer med diabetes, pårørende til diabetikere og Diabetesforeningen.

I udsendelsen diskuterede Monopolet bestående af skuespiller Søren Fauli, cirkusprinsesse Signe Lindkvist og Bjarne Corydon, chefredaktør på Børsen, om en pårørende til en diabetiker skulle tage kage med på besøg.

Diabetesforeningen har fået flere henvendelser fra medlemmer, der er kritiske over for udlægningen af livet med diabetes, og Anne Sander, der er udviklingschef i foreningen, kalder udsendelsen problematisk.

”Noget af den viden, der bliver bragt i spil, er fra folk, der ikke er sundhedsfaglige. Den bygger i det her tilfælde på viden, der desværre er 40 år gammel.”

Hos DR mener redaktionschef Jakob Sloma Damsholt ikke, at hverken værten eller Monopolet bevæger sig ud i at give sundhedsråd.

”Vi beder dem ikke om at komme med konkrete kostråd, men det er klart, at det sniger sig ind i samtalen. Det er vigtigt at holde fast i, hvad vi beder dem om. Vi beder ikke et panel af ikke-sundhedsfaglige eksperter om at være sundhedseksperter. Jeg synes, det fremgår meget klart for lytterne, at de ikke er det,” siger Jakob Sloma Damsholt, som afviser, at kritikken vil få programmet til at afholde sig fra dilemmaer, der handler om sygdomme.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen