New York Times klar med betalingsmur

Så skal der snart betales ved kasse et, hvis man stadig vil læse hele New York Times på nettet. Prisen bliver angiveligt mindre end 20 dollar om måneden.

Så skal der snart betales ved kasse et, hvis man stadig vil læse hele New York Times på nettet. Prisen bliver angiveligt mindre end 20 dollar om måneden.

Betalingsgitteret ventes at blive rullet ned inden for de næste par måneder. Og herefter kommer det til at koste penge, hvis man ønsker fuld adgang til New York Times på nettet, skriver Bloomberg ifølge BusinessWeek.

Hvor meget der kommer bag lås og slå, og hvad den endelige pris bliver, er ikke officielt endnu, men kilder oplyser til Bloomberg, at prisen bliver mindre end de 19,99 dollar om måneden, som det i dag koster at abonnere på New York Times til Amazon.com's e-læser, Kindle Reader.

New York Times og andre aviser overvejer i øjeblikket, hvor meget af det elektroniske indhold, som skal forblive frit tilgængeligt online, og hvor meget der skal gemmes væk bag betalingsmure. Men også, hvad den rette pris er, hvis man skal fastholde læsernes villighed til at betale.

Foreløbig er planen, at man som læser får lov til gratis at læse et vist antal artikler på nettet, før betalingsmuren dukker op. Er man fast abonnent på New York Times, ja så forlyder det i øjeblikket, at man får gratis adgang til nettet. I øjeblikket er den officielle pris for avisen 11,70 dollar om ugen – svarende til godt 50 dollar om måneden.

Konkurrenten News Corp indførte i øvrigt allerede sidste år i juli betaling på nettet for britiske Times og Sunday Times. Her har man i dag angiveligt 105.000 abonnenter.

Endvidere tager Wall Street Journal penge for deres web-udgave, og to aviser fra Philadelphia Media er ligeledes på vej med betalingsgitter, skriver Bloomberg.

1 Kommentar

Luci Smith
21. JANUAR 2011
Re: New York Times klar med betalingsmur
Dallas Morning News lancerer betaling fra februar på noget af stoffet. DMN's on-line udgave har aldrig været specielt god, men nu opruster man i forbindelse med, at man indfører betalings-nyheder.