New York Times får kvindelig redaktør efter 160 år

For første gang i avisens historie har New York Times fået en kvindelig chefredaktør. Læs om Jill Abramson her.

For første gang i avisens historie har New York Times fået en kvindelig chefredaktør. Læs om Jill Abramson her.

The New York Times er en af verdens mest dagsordensættende aviser. Derfor er det et stort ansvar, som venter den nye chefredaktør Jill Abramson.

Hun bliver den første kvinde i chefredaktionen i avisens 160 år lange levetid, når hun tiltræder 6. september. Det skriver Guardian.

Jill Abramson har arbejdet på New York Times siden 1997, og har blandt andet været undersøgende journalist og chef for avisens Washington-redaktion. I dag er hun nyhedsredaktør. Abramson arbejdede ni år på Wall Street Journal, inden hun kom til New York Times.

Det har ikke skortet på roser af New York Times' beslutning om endelig at ansætte en kvindelig chefredaktør. Redaktør på websitet The Daily Beast, Tina Brown, har på Twitter kaldt udnævnelsen »en triumf for kvinder i mediebranchen«. 

Abramson overtager efter Bill Keller, der har været chefredaktør siden 2003. Keller er blandt andet kendt for sin håndtering af sagen om journalist Jayson Blair, der blev afsløret i at opdigte kilder på New York Times. Bill Keller var med til at træffe beslutningen om at gennemføre en omfattende optrevling af Jayson Blairs journalistik på avisen.

 

0 Kommentarer