New Media Days fokuserer på økonomi i år

Branchefesten for nye medier fokuserer i år på økonomi. »Mediebranchen er nødt til at være ekstremt omstillingsparate, hvis vi ikke skal miste fodfæstet,« siger ansvarlig Didde Elnif. Se programmet her.

Branchefesten for nye medier fokuserer i år på økonomi. »Mediebranchen er nødt til at være ekstremt omstillingsparate, hvis vi ikke skal miste fodfæstet,« siger ansvarlig Didde Elnif. Se programmet her.

»Media is not changing … media has changed. If you're not in the game, you've already been left behind.«

Sådan lyder det fra Molly Wood, chefredaktør på CBS Interactive. Hun er en af talerne til årets New Media Days-festival. NMD løber af stablen den 12. og 13. september i København.

Ifølge Didde Elnif, der er ansvarlig for NMD, er økonomien et klart tema i år. Udviklingen går så stærkt, at mediefolket skal sørge for at følge med.

»Det bliver mere og mere tydeligt, at det er umuligt at lade som ingenting og lave business as usual – økonomien i mediebranchen er forandret permanent, og vi er nødt til at være ekstremt omstillingsparate, hvis vi ikke skal miste fodfæstet,« siger hun til Journalisten.dk.

Det kan ifølge Didde Elnif blandt andet ses i programmet med navne som Carsten Worsøe fra Nordjyske Medier. Han vil fortælle om iPad-satsningen Nordjyske Inside – og i det hele taget om at satse og turde fejle.

NMD får også besøg af økonomiprofessor Thorvald Gylfason, der er en af mændene bag det opsigtsvækkende projekt, hvor Island crowdsourcede sin egen forfatning. Dermed blev den nye forfatning åbnet for input fra et bredt udsnit af borgere.

Derudover kommer NMD til at have færre danske oplægsholdere end førhen.

»Vi har i år vendt blikket endnu mere ud i verden end tidligere. Vi har kun få sessioner på dansk – i og med, at de fleste deltagere er ret velorienterede om, hvad der foregår i den danske mediebranche, og da digitaliseringen har gjort verden mindre, synes vi, det er vigtigt at pege på de internationale foregangsmænd og -kvinder,« siger Didde Elnif.

Du kan se hele programmet – som det ser ud indtil videre – på NMD's hjemmeside. Didde Elnif understreger, at der vil blive føjet flere navne til talerlisten.

Festivalen har såkaldt 'early bird-tilbud' på billetter frem til mandag den 15. august. Herefter stiger prisen med 500 kroner.

0 Kommentarer