Netmediet Atlas jubler: 1,8 millioner i støtte

Netmagasinet Atlas har fået 1,8 mio. kr. i mediestøtte. »Vi er enormt glade for, at det nu lykkes. Men jeg synes stadig, det er ærgerligt, at andre gode initiativer ikke får adgang til puljen,« siger chefredaktør

Tidligere på året fik netmagasinet Atlas et afslag på støtte fra innovationspuljen. Derfor kom det som noget af en overraskelse for den lille redaktion i København, da en mail tikkede ind i sidste uge.

Atlas modtager nemlig 1,8 millioner kroner i støtte fra innovationspuljen. Pengene skal støtte og udvikle mediet over de næste tre år.

Chefredaktør og medstifter Kristoffer Granov var »meget lettet«, fortæller han.

»Jeg blev meget glad og lettet. Da vi stiftede det her blad, var man begyndt at snakke om at give støtte til nye medier. Det tog to år. Vi har været til høringer, og vi har følt, at denne her lov skulle bruges til at støtte sådan nogle som os,« siger Kristoffer Granov.

Nu kan stifterne få løn

Hvad skal I bruge pengene til?

»Dem skal vi bruge på at professionalisere vores medie og lave et bedre produkt. Det betyder for eksempel, at vi får råd til at aflønne de dygtige folk, der skriver for os. Jo mere tid, man kan købe, desto højere kvalitet kan man lave. Vi synes ikke, vi laver verdens fedeste blad, men vi laver noget, vi kan være bekendt. Det kan blive endnu bedre nu, hvor vi har nogle penge.«

Hvad med jer stiftere, har I fået løn endnu?

»Det har vi kun fået, når vi har lavet nogle mere kommercielle projekter eller enkeltstående satsninger, som fik støtte – for eksempel en artikelserie, som fik EU-midler. Men vi har slet ikke haft råd til at lønne for at drive mediet, nej,« siger Kristoffer Granov.

Pengene skal også gå til at opdatere hjemmesiden atlasmag.dk samt at eksperimentere med nye digitale fortælleformer.

Atlas undrer sig: Flere burde få støtte

Journalisten kunne i sidste uge fortælle, at et andet netmedie – TotalLokal – formentlig lukker, efter at de har fået afslag på mediestøtte.

Kristoffer Granov har tidligere kritiseret, at mediestøtten er for svær at få fat i for små nye medier – selv om den nye lov om mediestøtte er indrettet, så rene netmedier for første gang også kan få støtte.

Den kritik står han ved, og han undrer sig stadig over, at flere netmedier ikke har fået støtte fra puljen.

»Politikerne har lavet en fin lov med en fin hensigt. Men Medienævnet har stirret meget fast på den økonomiske del af loven, mens jeg tror, at vi og mange andre nye medier har stirret mere på den publicistiske del,« siger Kristoffer Granov.

Han tilføjer:

»Vi er enormt glade for, at det nu lykkes. Men jeg synes stadig, det er ærgerligt, at andre gode initiativer ikke får adgang til puljen. Jeg har lagt mærke til, at 10 millioner kroner ikke er uddelt, og dem ville jeg da gerne give til for eksempel Zetland eller Ræson, hvis jeg havde magten.«

Journalistens blogger Ernst Poulsen har i dag rejst spørgsmålet: Hvorfor er kun halvdelen af innovationspuljen uddelt? Og hvad kan pengene mon gå til, hvis ikke direkte støtte til netmedier? Læs hans indlæg og deltag i debatten.

0 Kommentarer