Netmedierne skuffer – aviserne vinder

Netmediernes design bliver ringere, mens aviserne er i absolut verdensklasse. Sådan lyder juryens dom, efter de skandinaviske designpriser blev uddelt i aftes. Se vinderne her.

Netmediernes design bliver ringere, mens aviserne er i absolut verdensklasse. Sådan lyder juryens dom, efter de skandinaviske designpriser blev uddelt i aftes. Se vinderne her.

Det er ikke så tit, onlinemedierne skoses for at hænge fast i fortiden, imens de trykte medier roses for at være fremsynede.

Men sådan lyder det fra Society for News Design Scandinavia (SNDS). De uddelte deres årlige priser i aftes ved en stor ceremoni i Stockholm.

SNDS uddeler en lang række priser hvert år til de skandinaviske medier, men i det forgangne år har de trykte medier været ekstraordinært gode.

"Juryens overordnede indtryk er, at skandinavisk avisdesign lige nu er i verdensklasse. I år er der tildelt flere guld- og sølvmedaljer end nogensinde før i konkurrencens 25-års historie," siger formanden for udvalget for avisdesign, chefredaktør Flemming Hvidtfeldtpå konkurrencens hjemmeside. Hvidtfeldt er til daglig chefredaktør på Århus Stiftstidende.

Til gengæld ser det ikke så godt ud med de skandinaviske onlinemedier.

Formanden for online-juryen, Kim Pedersen, oplyser på SNDS' hjemmeside, at onlinemediernes design falder i kvalitet, fordi medierne ikke prioriterer at udvikle det felt. Derfor vandt ingen onlinemedier en guldmedalje i år.

I øvrigt var det den finske avis Helsingin Sanomat, der vandt flest priser. Tre guldmedaljer kunne de tage med hjem. De to andre guldmedaljer gik til Politiken og den svenske avis Aftonbladet.

Også Berlingske.dk vandt en pris for deres nye website. Det blev til en bronzemedalje for Bedste Forside, oplyser Berlingske.dk.

Her kan du se en liste med alle vinderne. Desværre fremgår det i skrivende stund ikke endnu, hvem der har vundet guld, sølv og bronze – men kun, hvorvidt man har fået hædrende omtale eller en af de tre. 

0 Kommentarer