search

Netfolk, indstil jeres produktioner til Cavling

"Intet kommer af ingenting - undtagen lommeuld", sagde Storm P.

"Intet kommer af ingenting – undtagen lommeuld", sagde Storm P.

Når det gælder faglig anerkendelse og ros, skal der også arbejdes for det – f.eks. når det drejer sig som indstilling af nominerede til faglige priser som nu Cavling, der er den mest betydende pris i offentligheden, når det handler om journalistik.

Sidste frist for indstillinger til næste Cavling er mandag d. 9. november – og her skal netjournalisterne på de danske medier kende deres besøgelsestid.

En Cavlingpris er ikke bare anerkendelse til et medie og dets journalister arbejdet med en sag eller et sagsområde. En Cavlingpris er også anerkendelse af de faglige discipliner, der er brugt i arbejdet – og den medieplatform, som historierne er formidlet på.

Mange netjournalister og webfolk herhjemme giver ofte, når de er samme, udtryk for frustration over, hvad de ser som manglende anerkendelse af deres netfaglig i en journalistverden, hvor papir ofte er lig kvalitet og Superliga .

Det var meget glædeligt, at Cavlingprisen til Berlingske Tidende for deres produktion "Forbrydelsen" om politireformens konkrete problemer, hvor netdelen spillede en stor rolle.

Men vi skal da også have rene netproduktioner indstillet til den fine pris for at give dommerkomiteen et varieret udvalg af produktioner at vælge imellem.

Dorte Tofts navn blev nævnt ved seneste pris, men Stein Bagger-sagen brød først efter fristens udløb.  Imidlertid arbejder tidligere DONA-formand, Ernst Poulsen og andre gode kræfter på at få udarbejdet en indstilling til Cavling komiteen denne gang.

Imidlertid er der givetvis andre gode webinitiativer, der er taget ude omkring på redaktionerne i det ganske land, som kan deltage i konkurrencen om journalistikkens prestige-pris nummer 1. ( Og ja, jeg ved godt, at fremragende produktioner på fagpressens medier ikke kan komme i betragtning )

Så kig dig rundt i redaktionslokalet , hos konkurrenterneog på det danske net – og overvej i weekenden, om ikke der er et stykke journalistisk webarbejde , der fortjener faglig anerkendelse.

Hvis webjournalisterne vil anerkendes, skal de også bide til bolle, når der er en mulighed for at få synliggjort , hvordan de og deres kolleger bruger nettet til at skabe kvalitetsjournalistik.

Så – ud og surf ! 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen