Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:53 20.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Netflix og danske forbund indgår aftale om spillefilm

Netflix og danske forbund indgår aftale om spillefilm

Netflix lancerede tidligere på måneden den danske spillefilm ’A Beautiful Life’ med musikeren Christopher i hovedrollen. Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

En række danske fagforbund og Netflix har indgået en rettighedsaftale for film i Danmark.

Det oplyser organisationen Create Denmark, der repræsenterer de danske forbund for blandt andre skuespillere, artister, filmfotografer, journalister, filminstruktører og scenografer.

Aftalen er allerede trådt i kraft og følger en lignende aftale fra sidste år, hvor Netflix og Create Denmark blev enige om en rettighedsaftale for dramaserier.

Den indebærer ligeledes en garanteret indledende rettighedsbetaling ved lancering på Netflix efterfulgt af yderligere vederlag, der afhænger af filmens succes.

”Det afspejler, at Netflix fortsat er interesseret i originalt dansk indhold. Vi har været igennem en konstruktiv forhandlingsproces, og vi ser frem til at bygge videre på vores relation og fortsætte samarbejdet med Netflix om at udvikle vores aftaler i fremtiden,” siger Kasper Halkier, administrerende direktør for Create Denmark, i pressemeddelelsen.

I dag investerer Netflix i både film, serier og talentudvikling i Danmark, og det ønsker man at fortsætte med, fremgår det af pressemeddelelsen. Tidligere i år lancerede Netflix ’Copenhagen Cowboy’, ’Sygeplejersken’ og senest den danske spillefilm ’A Beautiful Life’.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder