Der har i en årrække været et stagnerende medlemstal, og gennem de seneste to år har der samtidig været en høj inflation – begge dele noget, der burde have sat Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelses alarmklokker til at bimle noget før.
Nu er det så tid til besparelser. Store, nødvendige besparelser, såfremt DJ skal have en sund økonomi i fremtiden.
Men besparelserne er en de facto forringelse af journalistforbundet, og dele af hovedbestyrelsen vil have, at vi alle skal betale mere for mindre.
Det vil jeg ikke, og jeg ved, jeg ikke står alene om et nej.
En betydelig andel af DJ’s medlemmer får allerede alt for lidt for pengene. Vi er flere, der ikke får direkte gavn af medlemskabet i vores arbejdsdag gennem fx overenskomst, selv om vi betaler op til 620 kroner per måned i kontingent.
En betydelig andel af DJ’s medlemmer får allerede alt for lidt for pengene.
Ida Egede Herskind, suppleant til DJ Kommunikations bestyrelse og valgt som delegeret
Bare i DJ Kommunikation er omtrent en fjerdedel af vores medlemmer ikke ansat på en DJ-overenskomst. Typisk fordi de i stedet er ansat på en anden overenskomst, bl.a. akademikere i staten eller HK.
Ca. 40 procent af vores medlemmer er fastansat uden en overenskomst overhovedet. Typisk fordi de er den eneste k-person i organisationen eller arbejder som selvstændig eller freelancer.
Samtidig kræves det af disse medlemmer, at de betaler 50 kroner i måneden til strejkekassen – også selv om der ikke er udsigt til, at vi vil få gavn af selvsamme kasse.
Argumentet for Sikringsfonden er solidaritet, men hvor er solidariteten den anden vej? Det er envejs, og nu presser man citronen ved at spørge om yderligere 10 kroner om måneden.
Jeg synes ikke, at det er i orden, at medlemmerne skal straffes for at have en ledelse, der ikke har truffet økonomisk ansvarlige beslutninger rettidigt.
Først og fremmest er Gammel Strand en meget dyr adresse, som samtidig ikke er nem at energioptimere. Jeg er positivt stemt over for vedtægtsændring 6.3, som åbner op for at kunne flytte forbundshuset til billigere og grønnere lokaler, og løsningen er en lavthængende frugt. Men dette bør træde i kraft før en eventuel kontingentforøgelse.
I en medlemsforening bør der altid være en gennemgang af lønninger og ansættelser før en kontingentforhøjelse, og de høje lønninger i DJ’s ledelse bør man kunne tage en bid af, inden man hæver et kontingent.
Det fremgår endda af budgetrammen for 2024, at forbundsledelsen bliver budgetteret med 107.000 kroner yderligere til over 3,7 millioner kroner. Hvordan er det økonomisk ansvarlighed?
DJ er her faktisk for medlemmernes skyld, ikke omvendt! Og derfor stemmer jeg nej til kontingentforøgelse i weekenden.
–
Ida Egede Herskind er suppleant til DJ Kommunikations bestyrelse og valgt som delegeret
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.