Nej til flere journalister

 I et skarpt formuleret brev til chefredaktør Arne Ullum og administrerende direktør Lars Bo Haber Petersen har B.T.s tillidsfolk gjort det klart, at medarbejderne er imod ledelsens ønske om midlertidigt at ansætte fem nye journalister. Ansættelsesstop. I et skarpt formuleret brev til chefredaktør Arne Ullum og administrerende direktør Lars Bo Haber Petersen har B.T.s tillidsfolk gjort det klart, at medarbejderne er imod ledelsens ønske om midlertidigt at ansætte fem nye journalister.

 

I et skarpt formuleret brev til chefredaktør Arne Ullum og administrerende direktør Lars Bo Haber Petersen har B.T.s tillidsfolk gjort det klart, at medarbejderne er imod ledelsens ønske om midlertidigt at ansætte fem nye journalister.

 

Ansættelsesstop. I et skarpt formuleret brev til chefredaktør Arne Ullum og administrerende direktør Lars Bo Haber Petersen har B.T.s tillidsfolk gjort det klart, at medarbejderne er imod ledelsens ønske om midlertidigt at ansætte fem nye journalister.

»Vi er dybt bekymrede over bladets oplagstal, som i de seneste måneder er styrtdykket til et historisk lavt niveau. Vi mener ikke, tiden er inde til at udvide medarbejderstaben, på et tidspunkt hvor bladets økonomiske situation må anses for at være åbenbart ustabil,« skriver B.T.s medarbejderforening blandt andet.

»Oplaget har i nogle måneder ligget under 100.000 eksemplarer, og derfor mener vi, at vi nu skal fokusere på at lave en bedre avis med de medarbejdere, som i dag er ansat på bladet,« siger tillidmand Klaus Moe.

– Er det ikke usædvanligt, at det er journalisterne, der siger nej til at ansætte flere journalister?

»Nej, det var en holdning, vi begyndte at formulere allerede under Kristian Lund (tidligere chefredaktør på B.T., red.). Den skal også ses i lyset af, at vi i efteråret var igennem en massefyring, hvor 17 kolleger blev afskediget. Principielt går vi selvfølgelig ind for flere fastansættelser, men det er økonomien ikke til, og vi må acceptere, at også freelancere og vikarer bidrager til avisen,« siger Klaus Moe.

Medarbejdernes brev til ledelsen resulterede i et møde mellem tillidsfolkene og chefredaktør Arne Ullum den 30. marts. Her blev det aftalt, at ledelsen kan ansætte fem vikarer – tre barsels- og to sommerferievikarer. Ledelsen har samtidig lovet, at de 17, der blev fyret i efteråret, er garanteret at komme til en ansættelsessamtale, hvis de søger de nye vikariater.

0 Kommentarer