Nedtælling …

DJ's fortrop ankom allerede i går. Nu begynder de delegerede at melde sig på hotel Comwell – er det symbolsk, at de skal gå ind ad teaterindgangen? Lad cirkusset begynde! (Opdateret: Følg #djdm13 live her)

”Du skal ind ad teaterindgangen”.

Sådan står der på de delegeredes billet til delegeretmødet på Kolding Teater/Comwell, der forløber tirsdag og onsdag.

I skrivende stund, hvor Journalisten rapporterer fra den store sal, hvor grupper og kredse har hver deres langbord, er DJ's personale ved at gøre klar til de mange delegerede, der snart vil fylde lokalerne. Udtalelser deles rundt. Papirer ordnes.

Følg delegeretmødet live på Twitter på #djdm13 og her på sitet.

 

Den helt særlige stemning, som kan få ethvert politisk dyr til at skærpe sanserne, er ved at melde sig. Det bliver spændende. Der er kampvalg. Og store forandringer i luften.

”Passer lyset!” lyder råbet fra plateauet, hvor tre blå skærme troner bag talerstolen.

Foran talerstolen hænger nu en plakat med budskabet ”Delegeretmødet”. Den forhindrer, at man kan se talernes ben. Det er bedre sådan.

”Linda synes stadig, her er for lyst!” lyder det.

”Er det TDC, man skal logge på? Hvad er password?!”

På langbordene ligger en af de vigtigste dagsordener i DJ's politiske historie:

Forslag om et mandat til at undersøge fusion med forbundet KS. En fusion vil øge mængden af medlemmer, der arbejder med kommunikation og sprog. En ny kultur skal integreres. Nye ansigter. Nyt verdenssyn. Nye fagligheder.

Ny freelancestrategi, der understreger behovet for, at medlemmerne selv begynder at skabe egne jobs. DJ's medlemmer skal lære at drive forretning.

Afskaffelse af den forkætrede bijobregel, der siger, at fuldtidsbeskæftigede ikke må tage beskæftigelse, der hindrer arbejdsløse i at få tjansen.

Og meget, meget mere.

Ikke mindst en beretning, hvor alt det uventede fra salen kan poppe op. Vil de delegerede drøfte beskæftigelsessituationen? Hvad bliver mødets overraskende tema? Det spørgsmål har summet hos den fortrop fra DJ, der ankom mandag aften for at forberede logistikken.

”Der er lyd på nu!”

Bag mig sidder Esben Ørberg, informationskonsulent i DJ. Han er lidt småirriteret over kuglepennene, der ligger på bordene. Der står ”Comwell.dk” på dem. Og der står Comwell på blokkene.

”Det er dårlig branding. Vi burde have sikret, at der stod Dansk Journalistforbund på dem,” siger han.

Igen.

I går aftes var han tæt på at skifte dem alle sammen ud – men han har også andet at lave. Fx udstillingen med oplysningerne om, hvad de indsamlede Safety-midler er gået til.

Plakaterne falder ned. Det er noget med tapen.

Formand Mogens Blicher Bjerregård indtager forsøgsvis sin plads på plateauet til venstre for talerstolen. 

Brillerne på. Et sidste blik i papirerne. Måske ned i beretningen, som er finpudset. Og finpudset igen.

”Du skal ind ad teaterindgangen”, står der. Og nu kommer de!

Showet kan snart begynde. Den store forestilling, der vil forandre og udvikle dit DJ.

Man skal være et skarn for ikke at mærke suset.

0 Kommentarer