Nedskæringer er dårligt timet

Der ligger et uheldigt signal i at beskære distributionsstøtten, mens forskere er i gang med at kortlægge behovet. I vores naboland stiger støtten.

Der ligger et uheldigt signal i at beskære distributionsstøtten, mens forskere er i gang med at kortlægge behovet. I vores naboland stiger støtten.

Signalværdien er problematisk, og det skaber usikkerhed på direktionsgangene, at distributionsstøtten ifølge den nye finanslov beskæres med 12 millioner kroner årligt.
Det skriver professor ved CBS Anker Brink Lund på Mediawatch.

Nedskæringerne sker mens Anker Brink Lund sammen med medieforsker Preben Sepstrup er i gang med at kortlægge mediestøtten i Danmark.
»Regeringens finanslovsforslag skærer et tocifret millionbeløb i distributionsstøtten uden at vente på den igangværende medieudredning. Selve beløbet får nok begrænset betydning i sammenhængen, men signalværdien er problematisk. Det skaber usikkerhed på direktionsgangene,« skriver Anker Brink Lund på Mediawatch.

Medieordfører fra De Radikale, Jørgen Poulsen, kalder i artiklen aftalen om at beskære distributionsstøtten for "hovedløs", set i lyset af at mediestøtten gennemgår samlet en revurdering.

Peter Christensen, finansordfører for Venstre, siger at distributionsstøtten et af de mange mindre bidrag, der skal til få at nå 450 millioner kroner i besparelser på finansloven.

Nedskæringerne sker samtidig med at mediestøtten i Sverige stiger med 60 millioner kroner i år.

0 Kommentarer