NEDSKÆRING PÅ FAGBLADET

SiDs medlemsblad Fagbladet skal spare 15 millioner kroner. Tre stillinger fjernes.

SiDs medlemsblad Fagbladet skal spare 15 millioner kroner. Tre stillinger fjernes.

Sidste års storkonflikt kostede SiD omkring 600 millioner kroner, og den udsultede konfliktkasse har betydet, at forbundet skal spare. Det er også gået ud over Fagbladet, der skal spare intet mindre end 15 millioner kroner på dette års budget.
De 15 millioner findes først og fremmest ved, at det hidtidige ugeblad per første januar i år er gået over til kun at udkomme hver 14. dag. Dermed bliver der sparet talrige millioner kroner på porto og papir, da bladet udkommer i 320.000 eksemplarer.
Desuden nedlægges der tre journalistiske stillinger.
»Det er ærgerligt, men hvis man tager den situation i betragtning, som forbundet befinder sig i, så synes jeg, at vi har fået det bedste ud af det. Vi vil stadig være et af de mest ambitiøse fagblade, og vores internetdel vil blive opprioriteret,« siger Palle Smed, ansvarshavende redaktør på Fagbladet. Han mener, at bladet har været og vil fortsætte med at være det bedste til at dække arbejdsmarkedet.
Journalist på Fagbladet Torben Kragh er ked af, at bladet mister sin mulighed for at være helt aktuelle.
»Det har været en del af nerven i bladet, men oplægget til det nye blad ser også spændende ud, og det er ikke noget jeg bare siger, fordi jeg skal. Så det værste er at sige farvel til gode kollegaer.«
De tre nedlagte stillinger har ikke medført fyringer. To har fået en fratrædelsesordning og en enkelt stilling er ikke blevet genbesat.
Efter reduktionen er 10 journalister ansat på bladet.

0 Kommentarer