Nedlagt DR-program får pris

Nordfag-prisen er netop blevet overrakt til redaktionen på DR Montage- og dokumentargruppen ved en reception i DR Byen.

Nordfag-prisen er netop blevet overrakt til redaktionen på DR Montage- og dokumentargruppen ved en reception i DR Byen. Prisen, der gives til en public service virksomhed i de nordiske lande, går derved til et af de mange programmer, som snart lukker på DR.

Ifølge formand for priskomiteen og radiovært på Mennesker og Medier Lasse Jensen er det ingen tilfældighed, men en manifestation som følge af nedlæggelsen af redaktionen.

»Selvfølgelig er det det, ellers havde vi ikke gjort det. Ud over at det er fuldt fortjent. En prisoverrækkelse må også gerne have et budskab, og når man vælger at dræbe en selvstændig journalistisk genre, som er helt enestående og public service i yderste konsekvens, synes vi, at der er behov for at sætte fokus på den tragedie,« siger Lasse Jensen.

DR Montage- og dokumentargruppen, der blandt andet har vundet to Cavling-priser og en mængde udenlandske priser, er med i den pakke af radioprogrammer, som ledelsen i DR har valgt at nedlægge. Generaldirektør Kenneth Plummer mener dog stadig, at prisen er fortjent.

»Det er meget velfortjent, at DR Montage- og dokumentargruppen modtager denne pris. Den dybdeborende journalistik er rygraden i den aktualitets- og nyhedsformidling, vi leverer til danskerne,« sagde Kenneth Plummer ved prisoverrækkelsen.

1 Kommentar

B.O. Hansen
20. SEPTEMBER 2007
Rygraden som holder det hele oppe

Jeg glæder mig til at se og høre hvordan DR vil erstatte Dokumentargruppens mangeårige, dybdeborende og prisbelønnede radiojournalistik med 90 sekunders livsstils-indslag i TV Avisens 18.30-udgave, så Birte i Vejle og alle andre fortsat kan tro på bluffnummeret om at DR har en rygrad.

Det er ikke alene fælt, det er også grimt. Regeringen synes sikkert det er en stor sejr, men i virkeligheden er det et tegn på svaghed, at man hele tiden fjerner dem som er bedst til at kritisere. Svagheden ligger i, at hvis man frygter den bedste og hårdeste kritik så meget, så er det fordi man ved at man ikke kan gøre rede for sine handlinger på en værdigt og troværdig måde.