Der bliver ikke noget med at røbe navnet foreløbigt. Østre Landsret har i dag besluttet at opretholde det navneforbud, der beskytter den narkosigtede erhvervskvinde.
Det skabte voldsom polemik, allerede da hendes navn første gang blev afsløret for offentligheden. Siden blev der som bekendt nedlagt navneforbud, dernæst blev afgørelsen kæret af medierne, men nu har Østre Landsret valgt at fastholde beslutningen.
Danske medier må dermed fortsat ikke nævne navnet på den erhvervskvinde, som er sigtet for at have modtaget 140 gram kokain, skriver Ritzaus Bureau.
Flere medier nåede dog allerede at bringe navnet på kvinden den dag, hun blev anholdt. Blandt andet stod det at læse på forsiden af Eb.dk i en halv time, inden en dommer fra Københavns Byret udstedte navneforbud.
I samme ombæring satte mediejurist Oluf Jørgensen spørgsmål ved, om retten overhovedet kan kræve navnet fjernet efterfølgende. »EB bør tage en retssag,« sagde han til Journalisten.dk.
Siden har kvindens advokat tilkendegivet, at når selve narkosagen er slut, vil man forsøge at gå efter de medier, der er gået for tæt på.
Læs også: Falbert: Navneforbuddet mod jetset-kvinde er »pinligt«
5 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hej,
Uden at jeg vil gå ind i polemikken: Det er fuldstændig normal praksis, at navneforbudet i den slags sager fastholdes i den tid (normalt 14 dage), den dømte og anklagemyndigheden har, når de vælger at tage betænkningstid m.h.t. hvorvidt dommen skal ankes. (Mange dømte og deres forsvarere har i øvrigt i tidens løb taget den betænkningstid udelukkende med det formål at få forlænget navneforbudet til medieinteressen var væk - uden sammenligning med den her sag i øvrigt).
vh Christian Barfoed
Når navneforbuddet i Jetset dronningens tilfælde er blevet en joke, skyldes det ikke blot frokostbladsjournalisters almindelige nysgerrighed, men også det usædvanlige forhold, at den 40-årige kvinde har arbejdet helt usædvanlig målrettet for at komme i medierne. Som jetset kvinde, og i særdeleshed som fremragende erhvervskvinde med en masse gode professionelle bestyrelsesposter.
Når man, godt hjulpet af en dyr (men autodidakt) personlig branding-specialist, gør sig til rollemodel for unge fremadstormende erhvervskvinder, så stikker det naturligvis medierne i øjnene, når de mange tunge bestyrelsesposter ikke passer, og når omgangskredsen i høj grad består af hærdede kriminelle.
Vi taler om et ekstremt modsætningsforhold. Almindelige mennesker har også ret til at vide, hvem der repræsenterer dem. Ud fra en forudgående stærkt mislykket "branding" er navneforbuddet derfor uendelig svært at opretholde. Navneforbuddet er udtryk for rådgivernes dårlige rådgivning: http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/dronningen-af-branding-2
Hej Andreas
Det er desværre rigtigt, at de særligt ihærdige læsere kan læse navnet på kvinden. Det er der en længere teknisk forklaring på, men det ændrer ikke på, at det er uheldigt, irriterende og....paradoksalt, fordi vi netop gjorde os mange anstrengelser for at undgå at overtræde det navneforbud, som artiklen omhandler.
mvh
Chefredaktør
Troels Widding
Jeg sidder pt. med det seneste nummer af Journalisten, som på side 16 - 17 beskriver sagen om det omdiskuterede navneforbud. På side 16 er der vist en dialogboks, hvor man kan se en sti til et billede af den tiltalte 'jetset-kvinde'. På billedet er hun sløret, og der er lagt en sort boks over det sidste ord i sti'en. Men er den nu også helt sort? Der skal ikke bruges mange blå briller og skæve vinkler på det glittede papir førend navnet træder frem. Men så cmyk-sort og hvidt skal forbuddet måske ikke tolkes?
Det er tilsyneladende umuligt at beskytte den narkosigtede jetset-kvindes identitet. Medierne lugter en celebrity-historie der er så pikant i kraft af royale forbindelser, at de skriver artikler i lange baner (!) om den kendte kvinde. I artikel om Landsrettens fastholdelse af navneforbuddet skriver Ekstra Bladet mandag, http://ekstrabladet.dk/112/article1210961.ece at et foredrag som kvinden skulle have holdt, er blevet aflyst. Ekstra Bladet er så gavmild med dokumentationen, at der bliver citeret flittigt fra en webkilde, så det ikke tager mange Google-klik at finde frem til det hemmeligholdte navn.
Jeg forstår ikke, hvorfor Østre Landsret vil håndhæve navneforbudet.
Flere