MISBRUG. Siden Google i efteråret lancerede den digitale globus Google Earth, har de gamle atlasser fra folkeskolens geografi-timer været lige til at kaste i den første den bedste genbrugsmærkede papircontainer. Med millioner og atter millioner satellitfotos, der konstant bliver opdateret, gør navigationsværktøjet det muligt på sekunder at zoome helt ind på en hvilken som helst by i et hvilket som helst land – og se detaljerede billeder af bygninger, veje og parkeringspladser.
For mange er Google Earth et hyggeligt tidsfordriv, for journalister et nyttigt arbejdsredskab.
Men ligesom hverdagsgenstande som køkkenknive, ståltråd og salpetersyre kan forvandles til mordvåben i hænderne på de forkerte, kan Google Earth blive et redskab til massedestruktion.
I hvert fald hvis man skal tro Indiens præsident, A.P.J. Abdul Kalam. Han har ved flere lejligheder udtrykt bekymring for, at terrorister kan finde på at bruge Google Earth til at planlægge angreb mod præsidentens residensbygning, det indiske parlament og regeringskontorerne i New Delhi. Alt sammen bygninger, der er klart synlige på Google Earth.
Præsidenten er desuden stærkt utilfreds med, at enhver med internetopkobling kan hente satellitfotos af Kashmir-provinsen, som de indiske myndigheder i årevis har forbudt at fotografere fra luften.
Også Sydkorea, der trods årelang våbenhvile principielt er i krig med Nordkorea, har protesteret imod Google Earth, efter at det er gået op for sikkerhedsmyndighederne, at programmet viser, hvor præsidentens palæ og flere af landets militærbaser befinder sig.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.