Naja Nielsen: TV Avisen har altid været mit hjertebarn

Den kommende chef for TV Avisen, Naja Nielsen, ser programmet som en hjørnesten i public service. »Jeg vil fortsætte den linje, Susanne Hegelund har lagt,« siger hun til Journalisten.dk.

Den kommende chef for TV Avisen, Naja Nielsen, ser programmet som en hjørnesten i public service. »Jeg vil fortsætte den linje, Susanne Hegelund har lagt,« siger hun til Journalisten.dk.

Den store chefrokade i DR, der i går resulterede en fyreseddel til TV Avisens chef Susanne Hegelund, betyder en pæn forfremmelse til 41-årige Naja Nielsen.

Første januar overtager hun chefstolen for TV Avisen, samtidig med at hun beholder sine nuværende ansvarsområder, 21 søndag og DR Event, under sig.

Naja Nielsen blev først tilbudt stillingen, da Susanne Hegelunds fyring blev offentliggjort, og hun har derfor kun haft et døgns betænkningstid.

– Alle chefstillinger var vel i spil. Var du nervøs for din fremtid i DR?

»Nej. Jeg har ikke vidst noget, men jeg gik ikke rundt og var nervøs. Jeg ved godt, at chefstillinger altid kun er til låns, og du kan aldrig vide, om der pludselig er brug for andre kvaliteter, men jeg var ikke nervøs,« siger Naja Nielsen til Journalisten.dk

– Hvad tænkte du, da du fik tilbuddet i går?

»Jeg skal være ærlig og sige, at jeg sætter enormt stor pris på Susanne Hegelund, og jeg blev meget ked af, at hun ikke skal være med mere. TV Avisen har altid været en hjørnesten og et hjertebarn for mig, så jeg var selvfølgelig meget glad for tilbuddet.«

– Hvordan har du det med at skulle overtage for Susanne Hegelund?

»Susanne og jeg har meget samme linje. Vi er ret enige om, hvad TV Avisen skal fremover. Hun har gennemført en masse gode ændringer, og jeg kommer til at lægge mig i samme spor.«

– Så du vil ikke lave ændringer i TV Avisens profil?

»Vi bliver nødt til at udvikle os, og det havde den også gjort under Susanne Hegelund. Vi bliver nødt til at følge med udviklingen.«

– Hvad vil du ændre?

»Det venter jeg med at sige, til jeg tiltræder. Men jeg vil sige, at Susanne Hegelund har fået stablet et virkelig godt hold på benene, og jeg synes, det er de helt rigtige folk, der er ansat på TV Avisen.«

– Kritikere har sagt, at DR skal koncentrere sig mere om Public Service. Hvordan ser du TV Avisens rolle i det?

»TV Avisen er hjertet i public service. Groft sagt. Påstanden om, at vi ikke har leveret nok public service, synes jeg ikke er helt fair, hvis vi kigger på, hvad vi har leveret.«

– Hvorfor tror du, det var dig, der fik tilbuddet?

»Jeg har været i DR i mange år, og jeg har en dyb forståelse af, hvad public service er. Så er jeg journalist af et rent hjerte. Jeg tror virkelig på de vigtige historier, formidlet ordentligt til danskerne. Jeg bilder også mig selv ind, at jeg forstår, hvordan kreative mennesker som journalister og fotografer skal ledes, så de får deres kreativitet sat fri. Så har jeg en god forståelse for, hvad vi kan bruge tv til.«

– Kan du give et eksempel på det sidste?

»Afslutningsdebatten ved sidste folketing var noget af det, som jeg mener, tv kan, som andre medier ikke kan. Der formidler vi vigtigt stof på en måde, så folk forstår det,« siger Naja Nielsen.

Naja Nielsen har været i DR siden 1996, hvor hun startede som vært på radioprogrammet Strax. Senere blev hun vært på tv-programmerne Kosmos og Debatten. Siden har hun været reporter på TV Avisen, programredaktør og senest altså redaktionschef i DR Nyheder med ansvar for dækningen af nationale begivenheder samt ansvaret for DRs magasiner som Penge, Horisont og 21 Søndag.

Naja Nielsen beholder ansvaret for DR Event og 21 Søndag efter 1. januar, hvor hun tiltræder sin nye stilling. Hun vil dermed også i fremtiden stå i spidsen for DR's valgdækning, ligesom hun skal stå for dækningen af det forestående klimatopmøde.

0 Kommentarer