Naja Nielsen: Sandy French bliver knaldgod

Nyhedschef Naja Nielsen har besluttet sig for at forlade DR. Hun vil ikke oplyse, om hun søgte stillingen som Ulrik Haagerups afløser. ”Jobbet som nyhedsdirektør havde været et superspændende job. Det siger sig selv. Men nu skal jeg noget andet,” siger hun

”Kære venner og netværk. Det næste bliver lidt følelsesladet, for dagen i dag er ualmindelig for mig.”

Sådan starter DR's nyhedschef, Naja Nielsen, sit seneste opslag på Facebook. Her fortæller hun, at hun efter 21 år i forskellige stillinger i Danmarks Radio har besluttet sig for at stoppe.

”Jeg har lavet en gensidig aftale om, at jeg fratræder som nyhedschef og stopper i DR.”

Dermed skal DR finde en ny nyhedschef.

Var blandt favoritter til topjob

Naja Nielsen forklarer at hun stopper, fordi timingen er helt rigtig nu, hvor hun har været i DR i 21 år.

”Det er helt ærligt mange år i samme firma. Hvis jeg skal gøre noget andet, skal det være nu. Jeg har siddet i ledelsen i 10 år og fået lov til at stå i spidsen for mange ting. Det passer rigtig godt nu.”

I går havde Sandy French første arbejdsdag som nyhedsdirektør i DR. Sandy French afløser Ulrik Haagerup på posten.

Inden udnævnelsen af Sandy French som nyhedsdirektør vurderede mediebetragtere, at Naja Nielsen også var blandt kandidaterne til jobbet.

Handler det om, at Sandy French er blevet nyhedsdirektør?

”Der er ikke nogen kurrer på tråden mellem Sandy og mig. Vi har været rigtig tætte, og hun bliver knaldgod.”

Søgte du jobbet som nyhedsdirektør?

”Det synes jeg ikke er relevant for andre at vide. Jobbet som nyhedsdirektør havde været et superspændende job. Det siger sig selv. Men nu skal jeg noget andet.”

Handler det om, at du ikke ønsker at have Sandy French som chef?

”Nej, jeg har stor respekt for Sandy. Hun er en meget nær og kær kollega. Og journalistisk ligger vi på fuldstændig samme linje.”

Ingen konkrete fremtidsplaner

Naja Nielsen fortæller, at hun lige nu ikke har nogen planer for fremtiden – ud over at det nok skal handle om medier og journalistik.

”Jeg vil gerne arbejde med at forny journalistikken, så den også bliver relevant i fremtiden. Der sker mange spændende ting i og uden for branchen, som interesserer mig – både i Danmark og i udlandet,” siger hun.

Naja Nielsen begyndte i Danmarks Radio i 1996, og hun har blandt andet arbejdet som reporter, studievært, redaktør og chef for TV Avisen.

I opslaget på Facebook roser hun sine kolleger og DR.

”I er så mange og så kære, at jeg slet ikke kan nævne jer. Jeg beundrer og respekterer jer alle, uanset om jeres fag er journalistik, design, video, lyd, scenografi, ledelse eller administration.”

0 Kommentarer