Næstformand: Kontingent skal holdes i ro

Tre skud til næstformand Fred Jacobsen. Hvorfor sender forbundet ikke overskuddet tilbage til medlemmerne?

Tre skud til næstformand Fred Jacobsen. Hvorfor sender forbundet ikke overskuddet tilbage til medlemmerne?

Overskuddet for Dansk Journalistforbund og Sikringsfonden for årets første kvartaler blev på fem millioner kroner. Hovedbestyrelsen diskuterer  netop nu, hvad pengene skal bruges til i de kommende år. Næstformand Fred Jacobsen vil hellere holde kontingentet i ro end sætte det ned.

Du har tidligere været fortaler for at sætte kontingentet ned. Har du givet op?

»Hvis der er fornuft i de aktiviteter, vi vil sætte i gang, så er der ingen grund til at sætte kontingenterne ned. Ambitionen er at holde kontingentet i ro, så vi ikke sætter det op med inflationen, som så mange andre. Hvis ikke vi har fornuftige aktiviteter, så skal pengene tilbage til medlemmerne.«

Men det fremgår slet ikke af indstillingen som en mulighed at sende pengene tilbage til medlemmerne?

"Jeg synes, der er en fornuftig sammenhæng mellem økonomien og alt det, vi gerne vil gøre for medlemmerne. Jeg tror, vi kan holde kontingentet helt i ro flere år fremover. Vi skal bruge pengene på medlemsrettede aktiviteter og ikke administration."

Kan administrationen og teknikken følge med medlemsudviklingen? DJ har i den seneste periode eksempelvis haft alvorlige computer- og telefon-nedbrud, hvor medlemskommunikation ikke har været mulig?

»Jo, men det er jo ikke permanente problemer, men kortvarige problemer i forbindelse med, at vi har skiftet telefonsystem. Jeg har ikke fået nogen indikation af, at medlemmerne opfatter det som et større problem. Jeg håber virkelig, det er midlertidigt. Ellers lytter vi selvfølgelig til, hvad medlemmerne siger,« siger næstformand Fred Jacobsen.

0 Kommentarer