search

Når studerende publicerer

På Syddansk Universitet har vi det sidste år arbejdet på at forbedre de hjemmesider, som vi journaliststuderende anvender, når vores produktioner sk

Syddansk Universitet har vi det sidste år arbejdet på at forbedre de hjemmesider, som vi journaliststuderende anvender, når vores produktioner skal vises frem for offentligheden. Resultatet er hjemmesiderne tryktenyheder.dk, radionyheder.dk og tvnyheder.dk.

De tre hjemmesider er bygget på systemet Campsite, der er et gratis CMS målrettet til medier fra firmaet Campware. Systemets kerne er skabelonsystemet og administrationen af produktioner.

  • Med skabelonerne kan man hurtigt og enkelt konstruere en hjemmeside, for man skal kun tænke på designet, da systemet har gjort programmering til en leg.
  • I administrationen kan man prioritere, tilføje, slette etc. artikler, radio-indslag og tv-indslag uden det store arbejde. At vælge en ny tophistorie tager 15 sekunder.

På nedenstående hjemmeside kan du selv teste systemets bagvedliggende del:
http://campsite-demo.campware.org/admin/login.php

Når det gælder indhold, har vi haft et særligt fokus på tryktenyheder.dk og radionyheder.dk, mens tvnyheder.dk halter en smule efter. Det håber vi dog vil ændre sig i løbet af det næste semester.

Fælles for de tre hjemmesider er, at vi fra opgave til opgave kan konstruere rammerne, som vi ønsker. Hvis vi ønsker at opdele artikler efter genre eller emne, kan vi konstruere sektioner. Hvis vi blot ønsker, at fire redaktioner skal have hver sin underside, er det også en mulighed. Her rummer systemet stor fleksibilitet. Men denne fordel binder os også til, at de der ser vores hjemmesider skal skifte tema, hvis de ønsker at se produktioner fra andre opgaver end den, der ligger på forsiden.

I løbet af det sidste år har jeg anvendt omtrent 80 timer på design, administration og møder, hvilket jeg mener er forbløffende få timer i forhold til resultatet. Min chef og kreative partner har været Rune Michelsen, der formentlig har anvendt 30 timer på projektet.

Så velkommen på de tre næsten nye hjemmesider…!

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen