Myndighed kan stoppe aviskrig

Nyhedsavisen og Post Danmark mangler godkendelse af deres samarbejde.SKÆBNEDAG. Først onsdag den 30. august afgør det statslige Konkurrenceråd, om den islandske Nyhedsavisen overhovedet kan komme i gang med sit storstilede projekt og hermed indtræde i Den store Danske Aviskrig. Tidligst den dag beslutter konkurrencemyndighederne, om selskabet 'Morgendistribution Danmark' må dele aviser ud - og ikke mindst, om det har ret til at afvise konkurrerende gratisaviser som kunde.

Nyhedsavisen og Post Danmark mangler godkendelse af deres samarbejde.

SKÆBNEDAG. Først onsdag den 30. august afgør det statslige Konkurrenceråd, om den islandske Nyhedsavisen overhovedet kan komme i gang med sit storstilede projekt og hermed indtræde i Den store Danske Aviskrig. Tidligst den dag beslutter konkurrencemyndighederne, om selskabet 'Morgendistribution Danmark' må dele aviser ud – og ikke mindst, om det har ret til at afvise konkurrerende gratisaviser som kunde.

'Morgendistribution Danmark' er et fælles projekt mellem Post Danmark og de islandske ejere af Nyhedsavisen. Formålet er at uddele gratisaviser og reklamer, der hver morgen skal ligge i danskernes brevkasser inden klokken syv.

Direktør i det nye selskab Per Friis siger til Journalisten:

»Vi følger planen og går i gang, når det er nødvendigt.«

Men I er afhængige af myndighedernes godkendelse?

»Vi har en sag liggende hos Konkurrencestyrelsen og kan som udgangspunkt ikke gå i gang, før den er afgjort.«

Hvad så, hvis myndighederne siger nej?

»Så har vi en ny situation,« siger Per Friis.

Oplysningerne bekræftes af såvel Konkurrencestyrelsen og Post Danmark.

»Vi er forpligtet til at afvente Konkurrencerådets godkendelse,« oplyser Post Danmarks administrerende direktør, Helge Israelsen. »Det har fra starten været en forudsætning for samarbejdet, at det kun er Nyhedsavisen, der bliver delt ud.«

Konkurrencerådet skal på mødet tage stilling til de protester, dagbladene og deres organisation har indsendt mod samarbejdet mellem islændingene og det statslige selskab. /

0 Kommentarer