Mylenberg: Vi er klar

Lederen af journalistuddannelsen på SDU ser med sindsro frem til, at rapporten om "Den Hemmelige Krig" risikerer at ende som en sag om videnskabelig uredelighed.

Lederen af journalistuddannelsen på SDU ser med sindsro frem til, at rapporten om "Den Hemmelige Krig" risikerer at ende som en sag om videnskabelig uredelighed.

Det giver ikke Troels Mylenberg, leder af Center for Journalistisk på SDU, søvnløse nætter, at Nyhedsavisens chefredaktør David Trads truer med at indbringe undersøgelsesgruppen, der skrev rapporten om "Den Hemmelige Krig" for Udvalgene for Videnskabelig Uredelighed.
»Når og hvis der kommer en sag ud af det, må vi se, hvad udvalget kommer frem til. Umiddelbart imødeser jeg det med sindsro,« siger Troels Mylenberg.

Han understreger, at det selvfølgelig er en alvorlig sag, hvis et universitet – eller for den sags skyld et medie – medvirker til noget, der ikke er redeligt.
»Hvis udvalget vælger at tage sagen op og vurderer, at der er grund til kritik, er vi åbne over for det – ligesom jeg havde håbet, at Nyhedsavisen havde været åben over for rapportens kritikpunkter. Men det jeg forstå, at de ikke er,« siger Troels Mylenberg.

Center for Journalistik var sammen med Fagbladet Journalisten initiativtager til undersøgelsen, der kritiserer Nyhedsavisen på en række punkter. David Trads betegner rapporten som noget makværk.

Ifølge Troels Mylenberg forekommer David Trads’ ønske om at klage en anelse uovervejet. David Trads besluttede nemlig at klage blot en time efter, han havde fået rapporten i hånden.
»I stedet for at kigge indad begynder han at klage til højre og venstre,« konstaterer Troels Mylenberg.

De akademiske medlemmer af rapportgruppen var lektor Mark Ørsten fra RUC og professor Erik Albæk fra SDU. Folk, som ifølge Troels Mylenberg er valgt ud fra deres forskningsmæssige kapaciteter. Tidligere chefredaktør Mette Bock og talsperson for gruppen var endnu ikke tiltrådt som prodekan ved Aarhus Universitet, da gruppen blev nedsat i februar.

1 Kommentar

Luci Smith
23. AUGUST 2007
David Trads' klage

Jeg hørte David Trads i 12  Radioavisen, hvor han forsøgte på alle måder at få hylet Mette Bock ud af det. Han virkede meget professionelt men rystet og brugte alle de sædvanlige taktikker. Mette Bock lod sig ikke anfægte, på trods af alle de stilistiske finesser, som han leverede.

Der er så mange på Universitetet, der klager over, at deres karakterer ikke er god nok. De får sjældent medhold.  I 1980'erne lærte jeg, at det var mere effektiv at finde på noget nyt, fremfor at klage. David Trads kommer nok også videre.

Tv er et spændende medie, når man vil se folks øjne og grimasser, for at se om de lyver eller er gode skuespillere. Men radio er suveræn, hvis man skal høre på stemmeføring og danne sig et overblik over argumentationen.