Mylenberg forlader SDU

Centerleder på Center for Journalistik på SDU skal være Christiansborg-reporter på Berlingske Tidende.

Centerleder på Center for Journalistik på SDU skal være Christiansborg-reporter på Berlingske Tidende.

Troels Mylenberg har netop sagt op på Syddansk Universitet og skrevet kontrakt med Berlingske Tidende, hvor han begynder på Christiansborg-redaktionen til oktober. Troels Mylenberg havde sin praktiktid på Berlingske Tidende og har også tidligere været retsreporter samt politisk reporter på avisen.

»Når man har arbejdet med uddannelse, så er der også en tid, hvor man skal vende tilbage og være udøvende. Det var nu, muligheden opstod. Det sidste, der må ske, er, at man mister forbindelsen til faget, så jeg har selv sendt indtil flere rigtig dygtige undervisere på orlov for at få jord under tasterne igen,« siger Troels Mylenberg.

Troels Mylenberg afviser, at han blev træt af uddannelsessektoren. Han peger på, at Center for Journalistik de seneste to et halvt år har fået væsentligt flere forskningsmidler samt studerende.

»Det har intet med træthed af SDU at gøre. Jeg har været vildt begejstret, men hylder princippet om at stoppe, mens legen er god. Personligt har jeg haft en snigende lyst til at vende tilbage til journalistikken efter at have brugt over halvdelen af mit arbejdsliv på at være chef.«

Er det overvurderet at være chef?
»For mig har det aldrig været et mål i sig selv at være chef. Jeg har aldrig mødt en chef, som ikke har talt henført om, at det er sjovere selv at lave journalistik end at lede. Nu har jeg brugt meget tid på at mene, tale og skrive om journalistik, og nu har jeg lyst til at gøre det selv og ikke blive sådan én, som bare sidder på sidelinjen og råber ind,« siger Troels Mylenberg.

Du er jo meget brugt på tv. Skal du så være sådan en, der mener noget om politik?
»Jeg har specifikt gjort det klart, at det ikke er min ambition. Det er der for meget af i forvejen. Det fineste man kan som journalist er at lave journalistik, Berlingske Tidende står jo mere for journalistik end meninger og kommentarer. Det er vigtigt for mig at komme ind et sted, hvor det er journalistik og ikke meningsmageri, der satses på«, siger Troels Mylenberg.
 

Så fik du alligevel sneget en mediekritisk kommentar ind?
»Ja.«

Læs her Journalistens baggrund om de mange chefer, der bliver menige.

Her finder du Troels Mylenbergs kritik af de kommende Christiansborg-kolleger.

0 Kommentarer