search

MX-journalist voxpoppede MX-journalist

”Det kildede slet ikke i tissemanden,” sagde Metro-journalist til Metro-journalist i en voxpop om Tivolis nye forlystelse. (Opdateret 10:31) (Opdateret 14:29. Navn fjernet af hensyn til den pågældende journalist)

Fire personer vurderer i dagens udgave af Metroxpress, hvor vild Tivolis nye forlystelse Aquila er.

Hver testperson i voxpoppen er beskrevet med navn, alder og jobtitel: En journalist, en læge, en sygeplejerske og en pr-rådgiver.

Trofaste metro-læsere vil nikke genkendende til journalistens navn fra bylines, for han skriver nemlig fast for avisen.

Det fremgår ikke af voxpoppen, at  "Navn slettet af redaktionen" er journalist på Metroxpress.

Hvorfor har I valgt at lave en voxpop med en journalist fra Metroxpress?

»Det var ham, der skulle ud og prøve det, og så havde han fundet nogle, der tog med. Så fik vi bare deres allesammens vurdering,« siger chefredaktør Jonas Kuld Rathje.

Jeg har lige fået at vide, at han er journalist på Metroxpress, men det kan man ikke se i artiklen. Det synes du ikke, at der er noget problem i?

»Haha, nej. Det synes jeg ikke. Der er journalister, der tester vin og gadgets, og nu har vi så en journalist, en sygeplejerske og en læge, der har prøvet en forlystelse.«

Det, synes du, er helt cool?

»Ja. Hvad skulle være det problematiske i det?«

Generelt tænker jeg, at hvis det er en journalist fra udgivelsen, der har stået for det, så vil jeg da gerne have det at vide.

»Altså, normalt ville vi måske skrive hans byline på, men nu er der ikke nogen decideret artikel.«

I første omgang fremgår det, at "Navn slettet af redaktionen" selv har skrevet voxpoppen – og at han således har interviewet sig selv. Men efter offentliggørelse af denne artikel, ringer chefredaktør Jonas Kuld Rathje til Journalisten med en præcisering:

»Det er ikke ham selv, men en pige herfra, der hedder Maria, som har skrevet og interviewet. Men "Navn slettet af redaktionen" er selvfølgelig herfra,« siger Jonas Kuld Rathje.

Ok, det er jo så lidt anderledes. Kan du lige prøve at forklare mig det så?

»Ja. Hun sidder på redaktionen, og han er taget ud med de tre andre og prøve den. Hun ringer så kommentarerne hjem, men han er selvfølgelig praktikant hos os. Han har ikke voxpoppet sig selv. Det er en Metro-journalist, der har voxpoppet en praktikant.«

Ok, så hun sidder på redaktionen, han tager ud og prøver den, så ringer hun til ham og hører, hvordan det gik, og så giver han telefonen videre til en af de andre?

»Jeg ved ikke, om han har givet telefonen videre, eller om hun har ringet til dem, men de mennesker har været i Tivoli, og hun har siddet på redaktionen og ringet kommentarer hjem.«

Det skriver jeg ind med det samme. Er der andet, du vil tilføje?

»Nej, det var bare det.«

 

Opdateret 10:31 med nye oplysninger fra chefredaktør Jonas Kuld Rathje. Opdateret 14:29. Navn på den pågældende journalist er fjernet i overensstemmelse med regler for rettelser på Journalistens hjemmeside.

Kommentarer
9
Ulrik Baltzer
10.04.13 09:23
Havde nok været smartere at
Havde nok været smartere at spørge en fremmed. Det er et spørgsmål om, hvorvidt vi som læsere kan regne med, at "Navn slettet af redaktionen"s vurdering ikke er farvet sit forhold til interviewer. Måske havde han ikke snakket om sin tissemand, hvis han var blevet interviewet af en fremmed journalist fra Berlingske. Men vi kan vist godt blive enige om, at den her 'sag' er en petitesse.
Fremhævet af Journalisten
Pelle Dam
10.04.13 09:36
Hvis man kender Babak ved man
Hvis man kender "Navn slettet af redaktionen" ved man, at han nok havde fortalt om sin tissemand uanset hvilken journalist han havde talt med... ;-)
Fremhævet af Journalisten
michael bjørnbak martensen
10.04.13 10:49
Gør redaktionen sig ikke
Gør redaktionen sig ikke overvejelser om en nedre grænse for, hvad man bruger krudtet på?
Fremhævet af Journalisten
Bo Elkjær
10.04.13 12:10
Michael Bjørnbak Martensen,
Michael Bjørnbak Martensen, du har helt ret. Historien er en undermåler og den skulle have været kastet ud igen, da den gik på krogen. Det er min fejlvurdering. Den er nu taget af forsiden. Jeg har røde ører og lover, at det ikke gentager sig.

- Skipper
Fremhævet af Journalisten
Jonas Kuld Rathje
10.04.13 12:57
Er det nu, jeg skal sige, at
Er det nu, jeg skal sige, at 'pigen' (hun er altså journalist hos os) ikke hedder Maria men Marie? Vil hun så også blive "Navn slettet fra redaktionen"? Vil der komme endnu en (opdateret kl.14.58)?
Jeg var ved at dø af grin, da journalistens graver ringede i morges, og jeg forstod slet ikke, at nogen syntes, at der kunne være noget i historien.
Men jeg indrømmer nu, at jeg tog fejl - den er efterhånden ret underholdende!
Fremhævet af Journalisten
Jonas Kuld Rathje
10.04.13 13:00
... specielt er jeg vild med
... specielt er jeg vild med jagten på detaljer om hvorvidt telefonen er gået rundt, eller der er blevet foretaget flere på hinanden følgende opkald.
Fremhævet af Journalisten
Lars B. Jørgensen
10.04.13 13:32
Kan man sige, at de bemeldte
Kan man sige, at de bemeldte MX journalister sammen har været på en slags piknik?
Fremhævet af Journalisten
Mette Bjornsted
10.04.13 21:01
Man undres over niveauet på
Man undres over niveauet på MX. Vil den avis tages seriøst?
Fremhævet af Journalisten
Marie Irgens
11.04.13 12:39
Who cares?

Who cares?
HVis man læser MX med jævne mellemrum, vil man muligvis kunne genkende navnet på Ba... undskyld 'navn fjernet af redaktionen'. Det gør jeg, og jeg trak på smilebåndet. Hans bedømning af forlystelsen er vel lige så valid som alle andres. Og noget mere underholdende.
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen