Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:33 19.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Múte B. Egede vil politianmelde TV 2 for falsk historie

Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede, har ifølge Berlingske besluttet at melde TV 2 til politiet for at bringe en falsk historie om ham op til valget i foråret.

”Jeg lægger op til en politisag, så vi kan få prøvet denne sag,” siger han til Berlingske.

Han har tidligere overvejet at klage til Pressenævnet eller at få lavet en advokatundersøgelse, men sagen er så principiel, at den bør efterforskes af politiet og om muligt få strafferetlige konsekvenser, siger han.

TV 2 udgav den 2. april, fire dage før valget i Grønland, en artikel med udokumenterede anklager mod Múte B. Egede, der ikke blev forelagt kritikken.

To dage efter udgivelsen blev der rettet i artiklen, men først den 7. april – dagen efter valget, som Múte B. Egede vandt – blev den trukket tilbage. Múte B. Egede har tidligere sagt, at han ser historien som et forsøg på at påvirke det grønlandske valg.

TV 2 har flere gange forklaret, at der skete flere fejl i produktionen af historien, og har afvist at fremlægge, hvem kilden til historien er. I løbet af forsommeren kom det frem, at tre medarbejdere på TV 2 følte sig presset af en chef til at lave og udgive historien, og i juni valgte redaktionschef Ulla Østergaard at opsige sin stilling på grund af sagen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder