Muslimske lande: Racismeparagraffen skal stoppe Roses bog

Den danske regering skal tage racismeparagraffen i brug for at stoppe Flemming Roses bog, hvori Muhammed-tegningerne genoptrykkes, lyder det i fælles kritik fra verdens muslimske lande. Lene Espersen afviser.

Den danske regering skal tage racismeparagraffen i brug for at stoppe Flemming Roses bog, hvori Muhammed-tegningerne genoptrykkes, lyder det i fælles kritik fra verdens muslimske lande. Lene Espersen afviser.

På femårsdagen for Muhammed-tegningerne går den fælles organisation af muslimske lande i verden, Organization of Islamic Countries (OIC), nu igen i brechen for at få den danske regering til at forhindre, at tegninger af profeten trykkes.

Denne gang gælder det Flemming Roses nye bog, hvori de 12 tegninger bliver genoptrykt.

OIC har sendt en fælles udtalelse til Berlingske Tidende, hvor organisationen og dens generalsekretær, Ekmeleddin Ihsanoglu, skærper tonen over for Danmark.

»OIC's generalsekretær udtrykker mishag og skuffelse over, at bogen udgives, selv om han selv og andre ledere i muslimske lande personligt har skrevet til Danmarks udenrigsminister med en opfordring til den danske regering om at gribe ind over for udgivelsen på grund af bogens stærkt provokerende og opildnende indhold,« skriver OIC i erklæringen ifølge dagens Berlingske Tidende.

Udenrigsminister Lene Espersen har ellers afvist OIC's krav om, at den danske regering griber ind, ved at henvise til, at regeringen ikke skal blande sig i bogudgivelser. Men det argument godtager OIC's generalsekretær ikke.

Ihsanoglu mener, at Danmark bør forhindre bogen i at udkomme ved at bruge den såkaldte 'racismeparagraf' i straffeloven, der blandt andet beskytter imod »forhånelse« på grund af »tro«.

Du kan læse racismeparagraffen i sin helhed her.

OIC har tidligere kritiseret Muhammed-tegningerne og den danske regering i skarpe vendinger. Organisationen er også selv blevet beskyldt for at krænke rettigheder, blandt andet ved at sætte religionsfrihed over ytringsfrihed – det hævdedes blandt andet i et længere indlæg fra den danske chefjurist i Cepos, Jacob Mchangama, på Berlingske Tidendes hjemmeside sidste år.

0 Kommentarer