Murdoch gør klar til generationsskifte

Et omfattende magtskifte er på vej i Rupert Murdochs medieimperium News Corp. Ifølge Financial Times er unge James Murdoch (34) på vej mod toppen. Flere topchefer skiftes ud. Guardian taler om dramatiske forandringer.

Et omfattende magtskifte er på vej i Rupert Murdochs medieimperium News Corp. Ifølge Financial Times er unge James Murdoch (34) på vej mod toppen. Flere topchefer skiftes ud. Guardian taler om dramatiske forandringer.

Det er ikke kun i den danske medieverden, at der er gang i svingdøren og turbulens i den øverste ledelse. Dagens udgave af Financial Times kan berette, at et generationsskifte i Murdochs omfattende mediekoncern er undervejs.

Den unge James Murdoch er angiveligt på vej til tops i det familiestyrede News Corp. Han er den fjerdeældste blandt Murdochs i alt seks børn og har indtil nu siddet som adm. for British Sky Broadcasting.

Ifølge Financial Times samt The Guardian er han dog på vej til at erstatte den aldrende Rupert Murdoch som ny formand i selvsamme selskab og spekulationerne går på, at den blot 34-årige arving dernæst kan være på vej til at indtage en ny betydelig rolle i faderens amerikanske medieimperium: News Corp.

Den nye magtposition indebærer samtidig udskiftninger blandt ledelsen af satellit-stationen Sky i Storbritannien, hvilket angiveligt giver anledning til usikkerhed blandt britiske aktionærer.

Samtidig er der også udskiftninger på vej i andre dele af det gigantiske News Corp-dynasti, skriver the Guardian. News Internationel, der står bag The Sun og The Sunday Times, ser ligeledes ud til at skulle på jagt efter en ny formand.

Den nuværende formand, Les Hinton, er på vej til at blive adm. direktør i New York for Dow Jones, der udgiver the Wall Street Journal. Endelig meddelte den nuværende chef for Dow Jones, Richard Zannino, i går, at han går af – blot få dage før News Corp gør klar til den endelige overtagelse af gruppen i en handel til 5 mia. dollar.

De mange udskiftninger på samme tid er højst usædvanlige. Og endnu mere opsigtsvækkende er det, at rekrutteringen af den nye formand for News Corp sker ved lade en søn stige til tops. Rupert Murdoch anklages da også for nepotisme.

Det opsigtsvækkende magtskifte i Murdochs imperium er her til morgen blevet diskuteret intenst i nyhedsmedier kloden rundt og The Guardian beskriver her til morgen omvæltningen som dramtatisk.

Læs også om Murdochs mediemagt her:

(opdateret)

0 Kommentarer