Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:53 28.02.2023 Sebastian Goos

Murdoch erkender løgne om valgresultat på Fox News

Murdoch erkender løgne om valgresultat på Fox News

Alan Freed/Reuters/Ritzau Scanpix

Milliardærmediemogulen Rupert Murdoch har under ed erkendt, at flere Fox News-kommentatorer aktivt bakkede op om daværende præsident Donald Trumps løgne om, at valgresultatet i 2020 blev stjålet fra ham.

Det skriver flere internationale medier, herunder CNN.

Medierne henviser til Murdochs vidneforklaring i forbindelse med en retssag anlagt af stemmemaskineudbyderen Dominion, der har anlagt sag mod Fox News. Udbyderen mener, at Fox News ved at bakke op om Donald Trumps narrativ har sået tvivl om stemmemaskinernes validitet.

”Nogle af vores kommentatorer støttede det,” lød det ifølge CNN fra Murdoch, som også udtrykte et ønske om, at Fox News havde været bedre til at fordømme Trumps løgne.

Det er også kommet frem i forbindelse med retssagen, at Murdoch og andre prominente Fox News-folk fordømte Donald Trumps udsagn om et stjålet valg bag scenen, mens Fox News satte strøm til konspirationerne i fjernsynet.

Fox News har desuden anlagt modsøgsmål mod Dominion, da man mener, at udbyderens sagsanlæg er et angreb mod det frie ord og pressens muligheder for at dække sager. Derudover mener Fox News, at udtalelserne fra Fox News-kommentatorerne er taget ud af en kontekst.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder