Mundkurv: Ishockeyspillere må ikke tale med nordjysk netmedie

I en måned har spillere og trænere i ishockeyklubben White Hawks nægtet at tale med netmediet Kanal Frederikshavn. »Den eneste måde, vi kan sikre os, at vi ikke bliver fejlciteret,« siger klubbens bestyrelsesformand. »Jeg opfordrer ham til at komme med bare ét eksempel,« svarer redaktøren

Lørdag den 3. januar havde Michael Frederiksen, chefredaktør på det nordjyske netmedie Kanal Frederikshavn, været ude og dække en ishockeykamp mellem det lokale hold ’Frederikshavn White Hawks’ og ’Aalborg Pirates’.

Men da han efterfølgende skulle indhente reaktioner fra det lokale holds spillere, fik han en overraskende melding:

»Der kom tre spillere ud og grinede lidt og sagde, at de havde fået en mail dagen før om, at de ikke måtte udtale sig til Kanal Frederikshavn. De havde altså fået mundkurv på,« husker Michael Frederiksen.

Han ringede straks til bestyrelsesformanden for selskabet ’Elite Nord Frederikshavn’, som driver holdet.

»Der fik jeg beskeden: ”Du må kunne lægge to og to sammen – ellers er det da dig, der har et problem”. Og det er faktisk den sidste dialog, der har været. Siden har hverken spillere, trænere eller ledelsen villet tale med os,« fortæller Michael Frederiksen.

Gætter på, at det skyldes kritisk leder

Dagen efter episoden skrev Kanal Frederikshavn selv en artikel om, at det lokale holds spillere havde fået mundkurv på. Og også uden for bygrænsen er sagen blevet bemærket. På Twitter kaldte Jimmy Bøjgaard, vært på TV 2 Sports program ’Hockeynight’, i sidste uge holdets boykot af det lokale medie for et selvmål.

"Frederikshavn White Hawks' boycot af @kanalfrh er fuldstændig skudt over målet. Eller nærmere skudt i eget mål. #isdk #dkmedier @MetalLigaen," skrev han.

Selv har Michael Frederiksen fra Kanal Frederikshavn svært ved at forstå, hvorfor de bliver lagt på is af holdets ledelse. Hans gæt er, at det skyldes en leder, han skrev mellem jul og nytår, hvor han kritiserede bestyrelsen for at mangle de nødvendige sportslige kompetencer.

»Jeg gætter på, at det er den, der er blevet taget meget ilde op af ledelsen. Det er nok usædvanligt, at man går lidt til dem – men hver gang Danmark taber en fodboldlandskamp, er der jo mindst fire medier, som mener, Morten Olsen skal fyres. Og ytringsfriheden gælder vel også heroppe i Frederikshavn,« siger Michael Frederiksen.

Anklager mediet for at fejlcitere

Ifølge Peter Conradsen, bestyrelsesformand for ’Elite Nord Frederikshavn’, der driver ’White Hawks’, har Michael Frederiksens leder dog intet med sagen at gøre.

»Det har intet at gøre med, at vi ikke er modtagelige over for kritik. Og vi har heller ikke boykottet dem. Der er bare ingen i klubben, der ønsker at udtale sig til Kanal Frederikshavn. Det er den eneste måde, vi kan sikre os, at vi ikke bliver fejlciteret og fejlfortolket af Kanal Frederikshavn – ved simpelthen slet ikke at udtale os til dem,« siger Peter Conradsen til Journalisten.

Han afviser at komme nærmere ind på, hvilke eksempler på fejlcitater klubben har været ude for. Men tilføjer:
»Vi har vores bevæggrunde.«

Men har I overvejet at tage kontakt til mediet og forklare dem, hvad problemet er?

»Hvis de vil tale med os – og hvis de vil gøre det på en seriøs måde – så må de henvende sig til os,« siger Peter Conradsen.  

Kanal Frederikshavn er uforstående

Michael Frederiksen fra Kanal Frederikshavn er dybt forundret over at høre, at boykotten skulle skyldes, at de har fejlciteret ishockeyklubbens spillere eller trænere.  

»Jeg ved simpelthen ikke, hvad han mener. Og jeg opfordrer ham da til at komme med bare ét eksempel på fejlcitat,« siger han.

Opfordringen fra bestyrelsesformanden om, at Kanal Frederikshavn må henvende sig, undrer ham også. Så sent som i sidste uge skrev han en mail – som Journalisten har set – til et medlem af bestyrelsen.

Her stod:
”Problemet er, at I har udelukket KF fra at tale med spillere, trænere og ledere. Hvordan kommer vi videre? Det er sagens kerne. I mine øjne kræver det handling fra jeres side. Jeg stiller gerne op til et møde, hvis I sender en invitation.”

»Jeg synes lige netop, at jeg allerede har taget initiativ til dialog. Men jeg sendte mailen i torsdags, og jeg har ikke hørt noget fra dem siden,« siger Michael Frederiksen. 

1 Kommentar

Michael Jensen
5. FEBRUAR 2015
Michael Frederiksen fra Kanal
Michael Frederiksen fra Kanal Frederikshavn, hvad kan du ikke forstår?
Du kritiserede bestyrelsen for at mangle de nødvendige sportslige kompetencer,
og også for mange andre ting, kun fordi Mike Grey var fyret. Men Mike Grey
har været ansat i Kanal Frederikshavn, og er stadigvæk ansat i White Hawks.
Dresser, der eksisterer en interessekonflikt mellem Kanal Frederikshavn, Mike Grey og White Hawks, holdets ledelse.