Muhammed-retssag kan koste dagblade dyrt

En injuriesag om Muhammed-tegningerne ført ved de britiske domstole kan koste danske dagblade dyrt, selv om de skulle vinde sagen. Sagsomkostningerne er op til 140 gange højere i London.

En injuriesag om Muhammed-tegningerne ført ved de britiske domstole kan koste danske dagblade dyrt, selv om de skulle vinde sagen. Sagsomkostningerne er op til 140 gange højere i London.

Jyllands-Posten skriver i dag, at den saudiarabiske advokat Faisal Yamani, der ifølge sig selv repræsenterer over 90.000 efterkommere af profeten Muhammed, vil føre sin retssag mod danske dagblade i London.

Hidtil har Faisal Yamani ikke svaret på, hvor han har tænkt sig at føre retssagen, men Jyllands-Posten har talt med en hemmelig kilde, der bekræfter, at retssagen skal føres i London, som flere havde ventet.

England har nemlig en langt bredere injurielovgivning, der har gjort det til et meget populært sted at føre sager mod medier. Indholdet behøver slet ikke være trykt i England, men bare være tilgængeligt i England, før man kan føre en sag. Den, der sagsøger, behøver heller ikke være bosat i Storbritannien, men bare have en vis tilknytning til landet.

Samtidig tager engelske advokater sig godt betalt, og sagsomkostningerne i en typisk injuriesag kan være 140 gange højere end andre steder i Europa, forklarer en engelsk injurieadvokat til Jyllands-Posten.

Det vækker bekymring hos Danske Dagblades Forening, at retssagen skal føres ved de britiske domstole. Direktør Ebbe Dal kritiserer den engelske lovgivning.

»Det er beskæmmende for den britiske nation, at man kan behandle injurier på den måde,« siger han til Jyllands-Posten.

Danske Dagblades Forenings bestyrelse har besluttet ikke at gå efter et forlig med Faisal Yamani.

1 Kommentar

Poul Foged
18. MARTS 2010
Re: Muhammed-retssag kan koste dagblade dyrt
Jeg ved at Jens Rohde er gået ind i denne sag. Det var måske en god idé for JOURNALISTEN.dk, at hente en kommentar fra ham ...