Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:38 23.03.2022 Ritzau

Moskva kalder artikel om 10.000 dræbte russere for falsk

En russisk avis beskylder hackere for at have plantet ”fake news” på dens hjemmeside, efter at den mandag havde bragt en rapport om, at næsten 10.000 russiske soldater er blevet dræbt i Ukraine.

Artiklen om de 10.000 døde lå på avisens hjemmeside i over seks timer.

I teksten blev det russiske forsvarsministerium citeret for at sige, at 9.861 russiske soldater er blevet dræbt i Ukraine, og at 16.153 er blevet såret.

Disse tal er senere fjernet fra en version af samme artikel på hjemmesiden tirsdag.

I stedet hed det nu, at hackere havde været inde på Komsomolskaya Pravdas hjemmeside og indsat falske oplysninger om ”den specielle operation i Ukraine. De urigtige informationer blev øjeblikkeligt fjernet”, hed det.

Hvis tallet 9.861 er korrekt, så er det russiske dødstal for den 27 dage lange krig i Ukraine tæt på at være to tredjedele af de omkring 15.000 russiske soldater, som blev dræbt under den 10 år lange sovjetiske besættelse af Afghanistan fra 1979.

Rusland har ikke officielt opgivet tal for dræbte og sårede siden 2. marts. Her blev det oplyst, at 498 soldater var blevet dræbt, og 1.597 var blevet såret.

Siden da er invasionsstyrken stødt på yderligere hård modstand fra de ukrainske styrker.

Kremls talsmand, Dmitry Peskov, sagde tirsdag til journalister, at han ikke har nogen informationer om faldne soldater. Han afviste at kommentere episoden med hjemmesiden.

SENESTE NYT

Flere nyheder