Morten Sabroe tager temperatur på mediestormen

"Der er 200 meter hen til Netto, hver eneste millimeter risikerer du at få et snefug i øjnene, og så kan du ikke se, hvor du går," skriver Morten Sabroe i sin vejrreportage fra weekendens mediesnestorm

"Der er 200 meter hen til Netto, hver eneste millimeter risikerer du at få et snefug i øjnene, og så kan du ikke se, hvor du går," skriver Morten Sabroe i sin vejrreportage fra weekendens mediesnestorm

Morten Sabroes vejrreportage fra søndagens mediestorm rammer dækningen lige på snekornet:

"Ekstra Bladets website: Vagthavende meteorolog hos DMI, Olaf Mathiassen, betegner vejrsituationen som kaotisk og potentielt farlig:

"Der går et lavtryk ned lige hen over det vestlige Danmark. Det gør, at vi når at få mere sne i de nordlige og østlige egne. Men på den anden side giver omslaget til mildere vejr i de sydvestlige egne risiko for farligt føre med en blanding af frossent snesjap, is og nysne i morgen tidlig."

Det er farligt at være dansker. Mere farligt end noget andet. Syrer, mand, det er ingenting. Afghaner, somalier, tigger i Rio, jammerkommoder. Aidsramt, tag dig sammen svagpisser. Næh, kom til Danmark og se, om I kan overleve.

Der er 200 meter hen til Netto, hver eneste millimeter risikerer du at få et snefug i øjnene, og så kan du ikke se, hvor du går. Dit øje løber i vand, og dér kommer et snefnug til, du famler dig frem i blinde. Temperaturen er nede på minus 1, og du har ikke overlevelsestæppe med, og du har glemt at komme strøm på mobiltelefonen.

Du skriger: "Marianne Jelved, kom og hjælp mig!" Hun kommer ikke. Du begynder at græde. Du er helt blind nu. Du støder ind i noget. Det er Netto. Butikken er fuld af nødstedte, der ligger på bårer alle vegne.

Du når hen til kaffen. Der er kraftedeme ingen espressokaffe! Du begynder at ryste. Du har svært ved at trække vejret. Udmattet synker du sammen på gulvet blandt de andre stakler. Så får du 4-5 mikrofoner stukket op i fjæset. Det er Ekstra Bladets katastrofehold: "Hvordan er du kommet herhen?"

Udenfor står Poul Madsen og laver interview med TV 2: "Vi er en nødvendig avis. Hvis ikke vi var her, ville der ikke være nogen."

Du kan ikke klare mere, du kravler mod døren på alle fire. Du er ved at få forfrysninger i fingrene og overvejer, om du skal kravle tilbage og købe en brødkniv, så du kan skære dem af. Men du har ikke kræfterne.

Dørene går op, og du kravler igennem dem, og stivner. Det sner stadig, og Marianne Jelved kommer ikke. Du ligger midtvejs gennem dørene, de kan ikke gå i. Folk skriger: "Luk så den skide dør!" Det er det sidste, du hører. Så bliver alt stille."

Sabroes reportage blev bragt på Facebook søndag.

0 Kommentarer