Morten Lund sviner Nyhedsavis-ledelse

Efter Morten Lund i aftes kaldte sine tidligere samarbejdspartnere for »usle røvhuller« i 'Jersild Live' , skyder Nyhedsavisens tidligere direktør, Morten Nissen Nielsen, nu tilbage: Morten Lund kom med urigtige oplysninger, siger han.

Efter Morten Lund i aftes kaldte sine tidligere samarbejdspartnere for »usle røvhuller« i 'Jersild Live' , skyder Nyhedsavisens tidligere direktør, Morten Nissen Nielsen, nu tilbage: Morten Lund kom med urigtige oplysninger, siger han.

Det var en meget følelsesladet Morten Lund, som gav vreden frit løb hos 'Jersild Live'. Vreden var møntet på Morten Lunds tidligere samarbejdspartnere Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen.

»Jeg føler mig pisset på. Jeg kunne godt finde på at kalde dem nogle usle røvhuller. Jeg er bare ked af det på deres vegne, fordi de ikke har fået nok kærlighed. Jeg har bare lyst til at give dem et knus,« sagde Morten Lund.

Ifølge ham har Svenn Dam fået udbetalt 1,5 mio. kr. for at arbejde tre dage om ugen, og på dagen, hvor Nyhedsavisen faldt, krævede Svenn Dam ifølge Morten Lund at få den årsløn udbetalt, som han var blevet lovet.

»Jeg er meget, meget indigneret over det her. Jeg kan ikke forstå, at nogen falder mig i ryggen, når jeg har stået i mål for dette projekt og sørget for disse mennesker. Jeg er super naiv,« sagde Morten Lund.

Vredesudbruddet sker, efter at Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen afslørede, at Morten Lund skrev et kontraktudkast, som skulle sikre, at Mecom ad omveje skulle betale Morten Lund cirka 139 mio. kr. for at lukke Nyhedsavisen.

Morten Nissen Nielsen mener ikke, at Morten fortalte hele sandheden i Jersild-interviewet.

»Spin-mæssigt gjorde Lund det nu meget godt i indslaget. Han undgik for eksempel at svare på, hvorfor pengene i hans aftaleudkast skulle til Mallorca-vennens ukendte britiske selskab og ikke bare direkte til Nyhedsavisen og dermed kreditorerne. Han spillede offer-rollen helt ud – næsten til en Oscar – men selv for Lund fjerner det næppe realiteterne og substansen i begivenhederne,« siger Morten Nissen Nielsen til Journalisten.dk.

Morten Nissen Nielsen forstår ikke Morten Lunds vredesudbrud mod Svenn Dam og ham selv.

»Der var en del af Morten Lunds oplysninger, der ikke helt stemmer med virkeligheden. At Morten Lund så samtidig svinger sig op til at kalde os dit og dat, primært fordi vi beder ham respektere en indgået aftale, det fortæller vel mere om ham selv. I min verden er en aftale nemlig en aftale,« siger Morten Nissen Nielsen

Foruden overhalingen af Svenn Dam og Morten Nissen Nielsen bød interviewet af Morten Lund kun på enkelte nyheder.

De islandske investorer Stodir Invest, med Thordis Sigurdardottir i spidsen, var samarbejdspartnere med Morten Lund til det sidste. Stodir Invest kendte ifølge Morten Lund til kontraktudspillet, som kunne have sikret en solvent lukning af Nyhedsavisen.

Desuden kom det frem, at Morten Lund er blevet skilt fra sin hustru, som han har fire børn med.

Journalisten.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra Svenn Dam.

Læs også: Morten Lund bag skjult handel

samt Lene Rimestads blogindlæg: Hvad er det med ham Morten Lund? 

1 Kommentar

Torben J.
19. SEPTEMBER 2008
Re: Morten Lund sviner Nyhedsavis-ledelse

Jeg så også (desværre) DR's totalt ukritiske program med Jersild og Lund igår. Først og fremmest undrede det mig at Jersild på ingen måde gik Lund i bedene, men i stedet lod ham styre slagets gang. Pinligt DR. Rygterne svirrer også at det skyldtes den tætte forbindelse mellem Kristiansen (Lunds spindoktor) og Jersild. Det er public service! ha!

 Men derudover må Morten Lund siges at have overgået sig selv. De to herrer der har kæmpet for Nyhedsavisens overlevelse og vækst i de sidste to år - oigså før han selv kom til - blev jo direkte svinet personligt af ham. Det var utrolig uproffesionelt af Morten Lund. Han kan ikke være en attraktiv fremtidig samarbejdspartner: Når kampen er forbi sidder han i et hjørne og tuder, indtil han melder sig på banen for at svine til. En aftale som han selv har sagt god for (direktørernes aftaler) holder han ikke med den begrundelse at hans børn bliver hjemløse. Come on, hvem tror på den? I så fald har han forvaltet sine penge så dumt at han fortjener en lærestreg. Men at gå efter dem personligt, det synes jeg er for lavt og pinligt.

Jeg håer snart denne sag lægger sig, så vi slipper for Morten Lunds ynkelige udmeldinger.