Morten Lund står ved kontraktudspil

Hovedaktionær i Nyhedsavisen Morten Lund indrømmer nu, at det er ham, der har stået bag et hemmeligt kontraktudspil, som skulle havde sikret ham et velbetalt konsulentjob, når Nyhedsavisen lukkede ned. Han afviser dog, at der er indgået en kontrakt.

Hovedaktionær i Nyhedsavisen Morten Lund indrømmer nu, at det er ham, der har stået bag et hemmeligt kontraktudspil, som skulle havde sikret ham et velbetalt konsulentjob, når Nyhedsavisen lukkede ned. Han afviser dog, at der er indgået en kontrakt.

På en messe for iværksættere lørdag eftermiddag gik it-investor og hovedaktionær i Nyhedsavisen Morten Lund på scenen og stillede sig frem foran pressen, der var mødt talstærkt op. Han bekræftede, at det er hans advokat, der har uarbejdet et udspil til en kontrakt, som skulle have sikret ham et velbetalt job for Berlingskes ejer, Mecom, når og hvis Nyhedsavisen drejede nøglen om.

»For det første er der ingen tvivl om, at jeg har prøvet at lave en kontrakt til nogle mennesker for at slippe ud af mit ikke ubetydelige hul i jorden på 110 -115 millioner kroner, og jeg må også råde de iværksættere, der er til stede, til ikke at tage så kraftige lån til sidst, når et projekt er ved at lukke ned, hvor de sidste 30 millioner er lånt til en 100 procents rente over to år. Der gjorde jeg selvfølgelig det – sammen med de andre ejere, som stod til at tabe væsentligt mere end jeg – at jeg prøvede at finde en vej ud,« sagde Morten Lund.

Han var tydeligt rasende over de seneste dages spekulationer om, hvorvidt han har forsøgt at snyde kreditorerne for deres tilgodehavender i Nyhedsavisen. Kontrakten var ifølge Lunds forklaring skruet sammen på en måde, som skulle sikre Morten Lund et meget stort konsulenthonorar gennem en af hans samarbejdspartnere. Denne samarbejdspartner skulle have haft en opgave for Berlingskes ejer, Mecom.

Det har allerede været fremme, at samarbejdspartneren, som blev nævnt i kontrakten, var Comet Media Limited, som er ejet af Morten Lunds samarbejdspartner Morten Søndergaard Pedersen, der er bosat på Mallorca.

Morten Lund stod ved kontraktudspillet, som han sagde var et udspil til forhandlinger om, hvordan man kunne lukke Nyhedsavisen uden at gå konkurs, så alle kreditorer kunne få deres penge.

Dengang Morten Lund orienterede medarbejderne på Nyhedsavisen om lukningen, afviste han ethvert spørgsmål om, hvorvidt han var involveret med nogen konkurrenter. Umiddelbart efter lukningen blev han direkte spurgt på mødet med medarbejderne, om han var betalt af Mecom for at lukke Nyhedsavisen.

»Jeg svor på mine børn og mit lem, at det ikke er sket, og det er det jo ikke. Jeg synes, at det er smukt, at der er andre mennesker, der har lyst til at gå sådan imod mig. De har det sikkert svært, de har sikkert haft en svær barndom. Jeg har lyst til at give dem et knus, men jeg er fandeme ked af, at min familie skal opleve det her,« sagde Morten Lund.

Bestyrelsesformand for Mecom David Montgomery har på det kraftigste afvist, at han har forhandlet om en lukning af Nyhedsavisen for penge. Da Morten Lund blev spurgt, om David Montgomery havde set dokumentet, svarede han:

»Jeg ved ikke, om Montgomery har set den kontrakt. Vi har snakket om det. Montgomery og jeg har haft mange møder,« sagde han og henviste til sin blog.

Da Journalistens udsendte reporter spurgte Morten Lund, om han var enig med den tidligere direktør for Nyhedsavisen, Morten Nissen Nielsen, og bestyrelsesformand Svenn Dam i, at han selv og andre investorer fortsat er forpligtede til at investere i moderselskabet til Nyhedsavisen, som hedder 365 Media Scandinavia, nægtede han at svare.

»Jeg har ingen kommentarer til de spekulationer, der er om, hvordan det er, når et selskab går konkurs,« sagde Morten Lund.

Da Journalisten igen spurgte, om han var enig med sine to tidligere medarbejderes udlægning af sagen, svarede Morten Lund tilbage med et modspørgsmål. Men han afviste ikke, at han fortsat kan være forpligtet til at skyde flere penge i Nyhedsavisens moderselskab.

»Hvad er din stilling, hvad er dit job, hvad er din uddannelse?« lød spørgsmålet fra Morten Lund til Journalistens journalist.

»Er det aktuelt her?« spurgte Journalistens udsendte medarbejder tilbage.

»Men må jeg spørge? Jeg har været helt ærlig,« gav Morten Lund igen.

»Jeg vil bare gerne have, at du svarer på spørgsmålet. Jeg arbejder på Fagbladet Journalisten,« svarede Journalistens journalist.

»Medmindre du har en juridisk uddannelse, så giver det ikke nogen mening for mig at svare. Hvis du ved, hvad der ligger i det svar. Jeg har kæmpet til sidste bloddråbe, for at alle skulle få deres penge. Jeg har ikke begået én eneste fejl, og det får vi jo at se i efterspillet. Det er jo meget simpelt. Der står 200 sultne blodhunde, der vil fælde mig for enhver pris. Nej, jeg vil ikke svare på det. Jeg synes, at det er tarveligt at spørge,« svarede Morten Lund.

Da Journalisten opsøgte ham igen på vej ned af scenen, sagde han, at han ikke var inde i det juridiske omkring aftalen om at tilføre kapital til Nyhedsavisens moderselskab, og henviste til sin revisor. Fagbladet Journalisten har gennem den seneste uge rettet adskillige henvendelser til Morten Lunds revisor pr. mail og telefon, men uden at få svar.

0 Kommentarer