Morten Lund: Nyhedsavisens regnskab … tjaa

Først skulle det have været afleveret i torsdags. Så hed det i dag mandag. Men her til morgen kan storaktionær Morten Lund ikke love, at de omdiskuterede regnskaber for Nyhedsavisen og 365 Media Scandinavia kommer i dag.

Først skulle det have været afleveret i torsdags. Så hed det i dag mandag. Men her til morgen kan storaktionær Morten Lund ikke love, at de omdiskuterede regnskaber for Nyhedsavisen og 365 Media Scandinavia kommer i dag.

I et meget kortvarigt interview med Journalisten.dk understreger han derimod gang på gang, at han »ingen kommentarer har«. Og han vil hverken svare ja eller nej til, om det ventede regnskab afleveres i dag.

»Jeg er ked af, at jeg ikke kan fortælle dig, hvornår det kommer. Men jeg har slet ikke nogen kommentarer. Overhovedet,« siger Morten Lund til Journalisten.dk.

Det manglende regnskab kan principielt betyde tvangsopløsning af selskabet bag Nyhedsavisen. En kendsgerning, som også journalisterne på Nyhedsavisen omtalte den anden dag. Og allerede nu kan ledelsen se frem til bøder på 2000 kr. for ikke at have afleveret regnskabet i tide.

Morten Lund medgiver, at den manglende information om, hvad der sker, er med til at forstærke billedet af en avis i krise. Eller at det i hvert fald kan være med til at skabe tvivl.

»Men det nytter ikke, jeg siger mere til journalister. Jeg er simpelthen et sludrechatol. Og da jeg har store planer med Nyhedsavisen, er det bedre, at jeg ikke udtaler mig,« siger Morten Lund, der i stedet henviser til den tekst, han selv skrev på sin hjemmeside i sidste uge. Her undskylder han blandt andet over for kunder og ansatte, at forhandlingerne mellem aktionærerne har trukket ud.

»Jeg medgiver, at det kan virke uprofessionelt – som de lærde, eksperterne og min mor har valgt at antyde – men det er et mindre mirakel, at tingene er lykkedes – midt i en sommerferie og en finansiel krisetid, hvor selv Korsbæk er i knæ,« heder det blandt andet på hjemmesiden, hvor Morten Lund lover, at regnskabet vil blive indsendt torsdag morgen. Altså torsdag morgen i sidste uge.

Men det er som bekendt ikke sket.

Hvornår skal vi så regne med, at regnskabet kommer?

»Ring til mig senere,« siger Morten Lund til Journalisten.dk.

Selv om regnskaberne fra 365 Media Scandinavia og datterselskabet Nyhedsavisen endnu ikke er afleveret, så får det dog næppe nogen konsekvenser for Nyhedsavisen, skrev Business.dk fredag.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen oplyste i den forbindelse, at man formentlig først vil sende selskabet til tvangsopløsning i løbet af august, hvis ikke man har modtaget regnskabet i mellemtiden.

Aflæggelsen af regnskabet har angiveligt trukket ud, fordi avisens hovedaktionær, Morten Lund, har arbejdet på højtryk for at skaffe den nødvendige kapital til at videreføre avisen.

Onsdag skrev han dog på sin hjemmeside, at man har fået en finansiel partner i 'verdenseliten'. Samtidig meddelte CFO i Dagsbrun Media, Lars Lindstrøm, at man i denne uge vil melde en ny ejerstruktur ud.

0 Kommentarer