Morten Lund græder ud

Morten Lund måtte lukke Nyhedsavisen, fordi han var tæt på personlig konkurs. På sin blog fortæller han om et utal af forhandlinger med David Montgomery, JP/Politiken og Metro - og om søde støtte-sms'er fra de fyrede medarbejdere. (opdateret)

Morten Lund måtte lukke Nyhedsavisen, fordi han var tæt på personlig konkurs. På sin blog fortæller han om et utal af forhandlinger med David Montgomery, JP/Politiken og Metro – og om søde støtte-sms'er fra de fyrede medarbejdere. (opdateret)

Ni måneders uafbrudt arbejde, dårlige konjunkturer og et stort økonomisk hul, der bare blev større og større. På sin blog giver Morten Lund, Nyhedsavisens hovedaktionær, nu for første gang sin version af, hvorfor Nyhedsavisen lukkede 1. september.

Ifølge Morten Lund var der fem årsager til, at avisen måtte dreje nøglen om – for eksempel hans manglende erfaring med mediebranchen og hans eget ego.

Om sit ego skriver han selv (som altid på engelsk, når han blogger), at han blev i tvivl, om han var med i Nyhedsavisen for at bevise noget over for sig selv.
»Jeg opdagede, at alle mine penge var væk – og en personlig konkurs var muligt,« skriver Morten Lund, der efter eget udsagn mistede 105 millioner kroner.

Han ønsker ikke medynk.

»I skal ikke være kede af det på mine vegne. Sådan er det, når entreprenører arbejder. Pludseligt fik jeg et wakeup call«.

Morten Lund afslører, at han i de seneste måneder har været i tæt kontakt med både Metro, JP/Politiken og Berlingske-ejer David Montgomery fra Mecom.
Det var en af Mortens Lunds planer, at Mecom skulle hjælpe med at afvikle Nyhedsavisen på en pæn måde, og at Morten Lund derefter skulle ansættes som Mecom-konsulent med base i London.
Men David Montgomery bed ikke på snøren.
»Denne irer med 35 års erfaring I branchen har spillet på mig som et klaver – foreslog hele tiden samarbejde, ville måske gerne købe, men var altid cool og kunne ikke overtales til at lave en bindende aftale.«

Det fremgår ikke af blogindlægget, hvornår Morten Lund  præcist har forhandlet med Metro og Mecom. Men det er sandsynligvis før 20. august 2008, hvor han på sin blog sendte denne selvsikre salut ud:
»Nyhedsavisen presser Berlingske på ALLE fronter, alle som har brugt bare 5 MINUTTER i avisbranchen ved, at man ikke kan fyre sig ud af det hastigt accelererende tab på annoncer. All in all Berlingske is going DOWN.«

Morten Lund slutter af med at rose avisens medarbejdere, som har sendt ham sms’er for at fortælle, at de føler med ham.
Den tidligere chefredaktør Simon Andersen og direktør Morten Nissen Nielsen får også roser med på vejen.
For eksempel skriver han om Simon Andersen:
»This guy will be BIG.«

Læs hele indlægget her

0 Kommentarer