Morten Lund er ikke længere konkurs

Den tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, fik i dag en såkaldt tvangsakkord i skifteretten og er dermed ikke længere konkurs. »Jeg er rigtig glad for, at jeg kan give folk lidt af det, jeg skylder dem,« siger Morten Lund til Journalisten.dk.

Den tidligere ejer af Nyhedsavisen, Morten Lund, fik i dag en såkaldt tvangsakkord i skifteretten og er dermed ikke længere konkurs. »Jeg er rigtig glad for, at jeg kan give folk lidt af det, jeg skylder dem,« siger Morten Lund til Journalisten.dk.

Ejeren af Nyhedsavisen, Morten Lund, gik konkurs ved avisens lukning for halvandet år siden. Han skyldte 78 millioner væk til kreditorerne og blev derfor erklæret personligt konkurs.

I dag fik han en såkaldt tvangsakkord i skifteretten, der betyder, at hans kreditorer accepterede hans tilbud om at dele 10 procent af gælden. Morten Lund skal dermed betale lidt over otte millioner i alt, som kreditorerne fordeler ligeligt imellem sig.

Det giver omkring en million til hver af kreditorerne, som blandt andet tæller den tidligere direktør for Nyhedsavisen, Morten Nissen Nielsen, og den tidligere bestyrelsesformand, Svend Damm.

»Jeg er glad for, at Morten Nissen Nielsen og Svend Damm nu får, hvad der svarer til en lotto-gevinst, men jeg er da ked af, at alle ikke kan få det hele,« siger Morten Lund til Journalisten.dk.

Hovedparten af kreditorerne stemte for en tvangsakkord, og det var ifølge Morten Lund den eneste måde, de nogensinde ville få nogen af deres penge tilbage. Gælden var nemlig fordelt sådan, at bankerne havde krav på deres penge først, og det beløb nærmede sig 35 millioner kroner, som Morten Lund aldrig ville kunne betale, siger han.

»Hvis jeg ikke havde gjort det her, så havde kreditorerne fået 0,0 kroner.«

Den resterende gæld lander på lidt over otte millioner, siger Morten Lund. Han har intet bud på, om han nogensinde bliver den gæld kvit, men siger, at han i hvert fald har råd til at betale renter og afdrag på lånet.

»Men jeg er stadig den fattigste mand, du nogensinde har talt i telefon med,« siger Morten Lund.

Med tvangsakkorden får Morten Lund mulighed for at starte på en frisk, siger han.

»Jeg vender mit liv om nu. Fra at have været julemand vil jeg nu koncentrere mig om min direktørstilling,« siger Morten Lund.

0 Kommentarer