Morsø Kommune ophæver sortlistning af journalist

Direktionen i Morsø Kommune tilbagekalder beslutningen om, at journalist Carsten Tolbøll kun må tale med borgmesteren og to ledende medarbejdere. På Morsø Folkeblad er man tilfreds med, at kommunen »har besindet sig«

Beslutningen om, at journalist Carsten Tolbøll fra Morsø Folkeblad kun må tale med borgmesteren og to medlemmer af direktionen, risikerer at ”overskygge den politiske debat om de udfordringer, Morsø Kommune står over for i den kommende periode". Derfor har direktionen i kommunen i går besluttet, at journalist Carsten Tolbøll igen må tale med andre end kommunens tre øverste chefer.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Morsø Kommunes kommunaldirektør, Per Flemming Laursen.

Sagen handler oprindelig om, at kommunen var utilfreds med tre nyhedshistorier skrevet af Carsten Tolbøll om spildolie, et Sankt Hans-bål og en lystavle, der ikke fungerede.

I et interview med Journalisten har borgmester Lauge Larsen (S) tidligere forklaret, at Carsten Tolbøll fremover kun måtte tale med ledelsen, og at beslutningen blev truffet for at beskytte medarbejderne.

Jens-Peter Svarrer er ansvarshavende redaktionschef på Morsø Folkeblad og udtaler sig på vegne af avisen. Han siger, at man på avisen er tilfreds med beslutningen.

»Man har besindet sig og ophævet den negative særbehandling af Carsten Tolbøll,« siger Jens-Peter Svarrer.

Tror du, at Carsten Tolbøll får lov til at tale med de menige medarbejdere?

»Ja, det tror vi på. Vi vurderer, at når kommunen ophæver den skærpede praksis, så mener den det alvorligt. Det er selvfølgelig noget, vi holder øje med. Og oplever vi det mindste, hvor vi kommer i tvivl, vil vi reagere.«

0 Kommentarer