Morsø Folkeblad fyrer chefredaktør

Chefredaktøren for Morsø Folkeblad forlader med øjeblikkelig virkning avisen på grund af dårlige økonomiske resultater. Ny ledelse modtaget med klapsalver (opdateret 12:06)

Chefredaktøren for Morsø Folkeblad forlader med øjeblikkelig virkning avisen på grund af dårlige økonomiske resultater. Ny ledelse modtaget med klapsalver (opdateret 12:06)

Alle medarbejderne klappede, da de på et møde fredag fik at vide, at bestyrelsen for Morsø Folkeblad har besluttet at udskifte den administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør siden 2006, Claus Thomsen. Han fratræder med omgående virkning, og det bliver i stedet lagt i hænderne på en trio bestående af salgschef Kim Sangild, økonomichef Per Søndergaard og seniorredaktør Leif Kristiansen at føre virksomheden videre, oplyser avisen.

Sidste år nedlagde journalisterne på Morsø Folkeblad arbejdet for at protestere mod direktør Claus Thomsens ledelsesstil. Arbejdsnedlæggelserne kom, efter at Claus Thomsen havde afskediget to medarbejdere og nedlagt et barselsvikariat.
»Den ledelse er nu udskiftet, og vi starter på en frisk,« siger tilidsrepræsentant Bo Lehm.
Han fortæller, at den nye ledelse blev taget imod med applaus fredag formiddag, da den blev præsenteret for medarbejderne.
»Medarbejderne er meget tilfredse. De synes, der er kommet ro på nu med en ledelse, som man har tillid til. Medarbejderne bakker op om den nye ledelse, fordi de tror, det vil bringe stabilitet og en positiv udvikling,« siger Bo Lehm.

Ledelsesskiftet er ifølge Morsø Folkeblads bestyrelsesformand, Ejnar Clausen, konsekvensen af flere år med dårlige økonomiske resultater. Ejnar Clausen siger i Morsø Folkeblad, at man står over for en krævende opgave, men bestyrelsen er overbevist om, at den nye ledelse og de ansatte kan løfte den.
»Vi håber, vores abonnenter og annoncekunder vil bakke op, så vi igen kan få et solidt grundlag for at udgive den lokale avis. Den er en særdeles vigtig faktor for hele lokalsamfundet,« siger Ejnar Clausen.

0 Kommentarer