search

Monopolet på efteruddannelse brudt

Nu kan man få støtte til efteruddannelse hos Zetland, Kaas & Mulvad og Kommunikationsforum. Pressens Uddannelsesfond har udvalgt 18 kursusudbydere, som kan tilbyde efteruddannelseskurser med PU-støtte (opdateret 15:08)

I en årrække har DMJX været den eneste uddannelsesinstitution, som har udbudt kurser, som man kunne tilmelde sig med støtte fra Pressens Uddannelsesfond, PU. Men nu er kredsen af kursusudbydere udvidet med 17 nye. 

Den største kursusudbyder er fortsat Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men listen tæller nu SDU, Kort & Dokumentar Filmskolen, mediekursus.dk, Jensens Kurser, Kaas & Mulvad, Attractor, Fotografværkstedet, Rohde CC, Emotion, Zetland, journalismfund.eu, Mediekonsulenterne, Empowermind, Kommunikationsforum, ITU, videnskab.dk og Kristian Frederiksen.

Kollaborationen mediekursus.dk blevet den andenstørste private leverandør af efteruddannelse med 11 ud af 40 ansøgninger om PU-støtte. Men vinderne er fortsat de etablerede spillere, DMJX og SDU med henholdsvis 43 og 39 kurser godkendt af PU. Det siger Janne Aagaard, direktør og stifter af mediekursus.dk.

”Det må siges at være monopol-brud med måde. Den største nyskabelse har vi stadig til gode, men den er efter sigende på trapperne: At kursisternes tilbagemelding på det enkelte kursus er med til at bestemme fremtidens udvalg – en slags trustpilot for udbyderne,” skriver Janne Aagaard i en mail.

Mediernes Efteruddannelse blev grundlagt sidste år, da PU's bestyrelse – som består af Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Dansk Journalistforbund og DR – besluttede at udvide kredsen af udbydere af efteruddannelse til den danske mediebranche.

De 17 nye kursusudbydere er sluppet igennem nåleøjet hos Pressens Uddannelsesfond, skriver PU i en pressemeddelelse. Sammen med DMJX bliver der udbudt 148 kurser med PU-støtte fra januar 2015.

Det endelige kursusudbud er nu sammensat, så det bedst muligt tilgodeser alle faggrupper under PU.

De største kursusudbydere er DMJX og SDU med henholdsvis 43 og 39 kurser.

De udvalgte kurser præsenteres på den nye portal www.mediernesefteruddannelse.dk. Portalen åbner for kursustilmelding i november, og siden er ikke aktiv endnu.

(Opdateret 15:08 med kommentar fra Janne Aagaard)

Kommentarer
3
Kresten Roland Johansen
19.09.14 12:38
Pressens Uddannelsesfront?
Pressens Uddannelsesfront? Den er nu lidt sjov :-)
Fremhævet af Journalisten
Peter Pishai Storgaard
19.09.14 12:56
Måske skulle vi DJ Studerende
Måske skulle vi DJ Studerende overveje at skifte navn til Pressens Uddannelsesfront. Det har en særlig klang over sig.
Fremhævet af Journalisten
Jakob Albrecht
19.09.14 13:02
Hej Peter og Kresten

Hej Peter og Kresten
I er godt nok hurtige!
Pressens Uddannelsesfront er nu rettet til det mindre spektakulære - men nok mere korrekte - Pressens Uddannelsesfond.
Jakob Albrecht, Journalisten
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen