"VM på P3" og featuren "9. april – 70 år efter" var blandt vinderne, da Danmarks officielle radiopriser for et øjeblik siden blev uddelt. Og så fik Monica Krog Meyer en særlig hyldest. Se her samtlige 12 vindere ved Prix Radio 2010.
Kan man blive ved med at sætte nye standarder for, hvordan man leverer nyheder og aktualitet i ekstrem høj kvalitet og i et uhørt tempo? Og tilmed levere det med et nærvær, overskud og med et varmt samspil mellem værterne, så det aldrig bliver internt eller overfladisk?
Ja, det mente i hvert fald juryen og Prix Radio 2010, som for et øjeblik siden kårede VM på P3 med Adam Duvå Hall, Tony Scott og Louise Dreisig i tæt samarbejde med DR Sportens kompetente reportere Andreas Kraul, Morten Hausborg og Henrik Liniger som 'Årets nyhed & Aktualitet'. En af de i alt 12 kategorier.
Og traditionen tro var den røde løber på plads foran DGI Byen i København, da Danmarks officielle radiopriser her til aften blev uddelt til en festklædt dansk radiobranche.
Forinden havde de forsamlede i halvandet døgn hørt om nye trends, alternative radioformater og suget viden til sig om fremtidens public service-radio og reklamesalg.
Men her til aften handlede det om dansk radios bedste produktioner, og prisuddelingen viste, at der stadig bliver lavet masser af professionel og original radio rundt om i Danmark.
Som nævnt så gik hovedparten af priserne altså til udsendelser produceret af DR. Og ud over at brillere i kategorien Årets nyhed & Aktualitet, så vandt DR også årets store journalistpris i kategorien Årets dokumentar & feature.
Her blev Prix Radio 2010 tildelt Anne Røgild fra P1, der har produceret programmet: "Når fogeden banker på".
"Årets vinder giver et sjældent indblik i, hvad der sker, når et helt almindeligt menneske kommer ud i en uoverskuelig situation. Vi er med bag de rørende scener og får et enestående indblik i menneskeskæbner i nutidens Danmark," hed det blandt andet i begrundelsen fra Prix Radio-juryen.
De mente endvidere, at udsendelsen mestrer den fine balance med at fortælle en svær historie og samtidigt tage hensyn til begge hovedpersoner i skildringen.
"Udsendelsen er et strålende eksempel på medrivende dokumentar på højeste niveau – hvor den aktuelle skildring desværre er virkelighed for tusindvis af danskere."
De årlige Pris Radio Awards tildeles dog ikke kun public service-stationerne. Som Årets kommercielle radiostation vandt The Voice, der det seneste år har været igennem meget store tilpasninger. Eller som juryen forklarede:
"Sidst var der tale om et regulært blodbad hos årets vinder. Alle dømte med stor beklagelse stationen død og begravet – specielt fordi stationen siden starten, har været noget helt unikt i dansk radio. Men årets vinder formåede at tilpasse sig, uden at lytterne valgte den fra. Tværtimod gav modgangen årets vinder og medarbejdere ny energi og tro på fremtiden."
Og The Voice har da også haft en usædvanlig flot fremgang i 2010. Det betyder, at stationen stadig er et stærkt radiobrand i Danmark, der blandt andet via unikke events, men også et unikt flow og en energi, der rammer direkte i målgruppen, holder dansk radios grand old lady frisk.
Og så tilbage til DR. For i kategorien Årets morgenshow var der prisoverrækkelse til "Go'morgen P3" med Pia Rønn, Julie Bundgaard, David Mandel, Henrik Poulsen og Kim Lykke Vester.
Medvirkende til sejren hører, at Go' morgen P3 i det forløbne år har gennemgået større ændringer. Eller som juryen forklarede:
"Det har givet et forandret flow og indhold – nogle taler om ny energi, hvor andre bare vil sige: tingene ses nu i et nyt perspektiv."
Tilbage til den kommercielle verden. Eller rettere Årets promotion for et program, som ANR står bag. Det drejer sig om " FUNKYTOWN" produceret af Rene "Shine" Thomsen.
"Her har man bevidst ladet musikken forføre lytterne. Simpelt, flot og velproduceret. Den fest i den by vil vi gerne med til," forklarede juryen.
Og så til Årets Public Service, hvor medarbejdere fra P4 Syd, P4 Esbjerg og P4 Trekanten – Morten Theilmann-Jørgensen, Anette Johnsen og Jan Laursen – vandt med deres feature: "9. april – 70 år efter" .
"Public Service er bl.a. at give borgerne/lytterne en fælles erindring om fortiden, en fælles forståelse af nutiden og et fælles håb om fremtiden. Vinderen har med stor indlevelse og radiofonisk kreativitet videreformidlet historien til kommende generationer. Der er tale om historieformidling i høj klasse. Ren Public Service. Høj kvalitet. Og stor grad af nytænkning. En uovervindelig vinder!," lød begrundelsen.
Og selvsamme program vandt tillige også i kategorien Årets promotion/event.
Her forklarede juryen
"Årets vinder har med engagement og stor indlevelse samt nytænkning vist, hvad mainstream radio også kan og ikke mindst skal bruges til. Her er der tale om at genskabe radio, som det bør og burde have været," lød begrundelsen.
Og videre forklarede juryen:
"Det sker ikke så ofte, at man mærker hårene rejse sig på armen, når man lytter radio. Men det skete for de fleste lyttere i dette tilfælde. Og kan man skabe den oplevelse hjemme hos sine lyttere, så er man naturligvis nomineret til at have lavet årets bedste promotion/event."
Og lad os så tage den prisuddeling, som nok gav anledning til størst bifald. Årets hæderspris 2010, der gik til Monica Krog Meyer fra P4.
Her hed det – før det blev afsløret for publikum, hvem vinderen var:
"Årets hæderspris går til en person, der har været en inspirator, som har været medvirkende til, at mange unge radiospirer har fået lyst til at lave radio. Det at være en institution inden for noget har tit en negativ klang, hvilket absolut ikke er tilfældet for vinderen. Tværtimod. Vinderen har været med hele vejen rundt. Både i gode gamle tunge radiodage på Statsradiofonien, hvor vinderen har høstet enorm anerkendelse blandt andet for programmet "Radio Rita", der skilte sig markant ud fra, hvad DR ellers sendte i starten af 80´erne, Programmet tog for første gang de unge lyttere seriøst. Sidenhen er der prøvet kræfter med den kommercielle radiobranche, men nu er vinderen tilbage i DR med stor succes."
Og videre i begrundelsen:
"Vinderen er en flittig klummeskribent, har været medforfatter på debatbogen om pornoficeringen af vores liv – den bog, der hedder "Patter, Pik & Penge" og senest har vinderen i 2010 skrevet bogen om den nye alder – den mellem voksen og gammel med titlen "PLUS alderen – vi bliver jo bare ved".
De øvrige priser fordelte sig som følger:
Årets stjerneskud blev P3's lyshårede, speedede og særdeles populære praktikant Peter "Snebolden" Falktoft, hvorom det hed:
"Årets vinder besidder en sjælden energi, en uhørt selvtillid, der omsættes i et sprog, der virkeligt har ramt lytterne. Kærligheden strømmer ind via alt fra SMS over sociale medier, når årets stjerneskud er bag mikrofonen."
Endvidere fik Årets Stjerneskud følgende ord med på vejen:
"Mange kolleger har mærket alderen og radiotaburetten brænde, da vinderen kom ind i deres liv. Ærede medlemmer af radiobranchen – hold øje med ham. Han er kun lige begyndt – og så er han måske samtidigt det mest velklædte radiotalent i Danmark nogensinde."
Derudover gik Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon til 'Den løse kanon' bestyret af Huxi Bach og Karen Thisted fra DR P3. Den Gyldne Mikrofon uddeles på baggrund af lytternes stemmer. I alt havde 23.000 personer deltaget og der var forholdsvis tæt opløb. Rent faktisk fik vinderen "kun" 20 pct. af stemmerne. Men altså nok til at vinde.
Og som radiolytter Katrine Vestergaard forklarede:
"De er et 'match made in heaven', og aldrig før er ugens begivenheder blevet serveret på så delikat og samtidig så aparte vis i en smagfuld cocktail af både relevante og irrelevante nyheder, personlige anekdoter og referencer / blandet med lytternes egne ytringer, tilføjelser og meninger – med en knivspids salt og et drys sukker."
Endelig løb Carlsberg af med sejren i afdelingen for Årets landsdækkende radioreklame. Mens HK Sjælland vandt i kategorien Årets regionale/lokale radioreklame.
Samtlige slutnominerede til Prix Radio 2010 kan høres her.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.