Mollerup: Jersild svigtede seerne

DR's seerredaktør Jacob Mollerup kommer kritikken i møde og medgiver, at Jens Olaf Jersilds interview med toppen af Liberal Alliance kørte af sporet. Men hans spørgsmål var relevante.

DR's seerredaktør Jacob Mollerup kommer kritikken i møde og medgiver, at Jens Olaf Jersilds interview med toppen af Liberal Alliance kørte af sporet. Men hans spørgsmål var relevante.

DR fik oplevede værste seerstorm under valget efter værten Jens Olaf Jersilds sammenstød med Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøl fra Liberal Alliance på DR-programmet "Mød Partierne". Og mange af seerne havde ret i deres kritik, skriver DR's seerredaktør Jacob Mollerup i sin seneste klumme. Interviewet endte i regulært skænderi over Liberal Alliances beregninger i partiets vækstplan.

»Det blev desværre ikke gjort klart nok for seerne, hvad den helt relevante kritik gik på – og så endte indslaget i et mundhuggeri, hvor studieværten afbrød alt for meget. Det er historien om et godt indslag, der kørte af sporet,« skriver Jacob Mollerup.

Langt hen af vejen er indslaget dog i orden, mener Mollerup. Jens Olaf Jersild er i sin gode ret til at spørge kritisk og vedholdende til partiets økonomiske politik. Men præcis 18,5 minut inde i udsendelsen går det galt. Jersild har netop afspillet et klip med chefen for DREAM-økonomerne, som Liberal Alliance har brugt til at regne på sit økonomiske forslag.

»Nu starter et mundhuggeri der kommer til at præge de næste fem minutter af udsendelsen. Seerne bliver ikke hjulpet til at forstå, hvad skænderiet egentlig handler om. Hvad er regnet med og hvad er ikke? Hvad er det, DREAM-chefen egentlig mener? (…) Alle de involverede kokke havde en rolle i den forvirrende forestilling. Liberal Alliance ville ikke forholde sig til DREAM-chefens udtalelser. Studieværten afbrød for meget og fik ikke begrundet alle sine kritiske spørgsmål,« skriver Jacob Mollerup, der mener, at DR fuldstændig tabte seerne under denne seance.

Indslaget fik flere vrede seere til tasterne. Mange brokkede sig over, at Jersild konsekvent afbrød gæsterne og hakkede alting i stykker – han krydsede grænsen, skrev en enkelt seer. Jacob Mollerup medgiver, at studieværten ikke fik begrundet sine kritiske spørgsmål og ikke fik trukket seerne med ind i den ellers centrale diskussion om Liberal Alliances økonomiske politik.

»Den centrale del af udsendelsen endte i forvirring og mundhuggeri – og med stor uklarhed om hvad striden om beregningerne egentligt handlede om. Når et debat ender på den vis, er det altid et svigt overfor seerne.«

2 Kommentarer

Birgit Benzon
7. SEPTEMBER 2011
Re: Mollerup: Jersild svigtede seerne

Vi så Jersild i aftes med SF`s Søvndal og Krag.

Det var chokerende at opleve Jersild var SÅ aggressiv. Hele tiden bedrevidende end sine gæster, der bev afbrudt, hver gang de konkluderede eller havde en pointe, Det er ikke oplysende Valg TV, når journalisten taler mere eller er SÅ MEGET klogere end sine gæster, men aldeles stressende at være vidne til.  Synes faktisk det er smagløst og uopdragent at udvise så lidt respekt for sine medmennesker/indbudte gæster i et landsdækkende Valgprogram. Hvis det er konceptet ...så smid det ud. Man kan godt være pågående og HØFLIG på een gang. Måske vi seere så ville blive klogere af at se jeres valgprogrammer i stedet for målløse.. tenderende til det rasende over ikke at få lov til at tænke selv.

 Det er TV når det er DÅRLIGST !! 

Nels Sørensen
6. SEPTEMBER 2011
Re: Mollerup: Jersild svigtede seerne
Interessant at det nu hedder sig, at DR "oplevede [sin] værste seerstorm under valget". Eftersom Mollerup er kommet på banen, må klagerne altså have været både mere mangfoldige – og mere relevante – end hvad DR ellers på daværende tidspunkt prøvede at spise kritiske røster af med, nemlig at de kun havde modtaget "5-6" klager.

(Minder lidt om berigtigelsen, der bliver bragt nederst på side 10. Kun de færreste opdager den.)