Mogens Blicher valgt som europæisk formand

Mogens Blicher Bjerregård er netop valgt som formand for European Federation of Journalists

Dansk Journalistforbunds formand, Mogens Blicher Bjerregård, er netop blevet valgt som præsident for det europæiske journalistforbund (EFJ).

Det skete på foreningens generalforsamling i Bruxelles.

Mogens Blicher Bjerregård blev valgt i et kampvalg mod den spanske kandidat Paco Audije. Den danske formand fik 91 stemmer, mens den spanske kandidat fik 47.

Afstemningen betyder, at Mogens Blicher Bjerregård skal være formand for det europæiske forbund de næste tre år. Han afløser svenske Arne König, der har siddet i ni år.

Forud for kampvalget har Mogens Blicher Bjerregård udtrykt bekymring for, hvor EFJ var på vej hen. Du kan læse hans overvejelser i Journalistens interview her. I interviewet forholder Mogens Blicher Bjerregård sig også til, om han overhovedet har tid til både at være formand for Dansk Journalistforbund og EFJ samtidig.

»Det betyder ikke, at jeg skal drosle specielt ned for mit DJ-arbejde. Det handler muligvis om, at vi skal flytte til rundt på nogle arbejdsopgaver, men vi taler altså om 20 rejsedage om året. Når det er sagt, så er alt et spørgsmål om prioritering. Jeg har lagt det helt åbent frem for DJ’s afgående hovedbestyrelse og understreget, at min eventuelle indsats for EFJ meget gerne skulle komme DJ til gode. Der sker ting internationalt, som betyder meget for os,« sagde han.