Mogens Blicher siger nej til omstridt paragraf

DJ's formand tager i et debatindlæg nu klart afstand til paragraffen om ministerbetjening i den nye offentlighedslov.

DJ's formand tager i et debatindlæg nu klart afstand til paragraffen om ministerbetjening i den nye offentlighedslov.

Drop gummiparagraf om ministerbetjening, der risikerer at blive en del af den nye offentlighedslov. Det er afgørende for at sikre åbenhed i forvaltningen. Sådan lyder det i dag i et indlæg i dagbladet Information skrevet af DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård.
Dermed lægger formanden klart afstand til den omstridte paragraf om ministerbetjening i offentlighedsloven – en afstandtagen, som blandt andre Cavling-vinderen Jesper Tynell tidligere har efterlyst her på Journalisten.dk
»Kom nu, for sæven«, skrev Jesper Tynell dengang.

Det fik Mogens Blicher Bjerregård til at svare, at han har arbejdet seriøst politisk på at undgå enhver forringelse af aktindsigten – også i forhold til paragraf 24, "som jeg aldrig har støttet, men forholdt mig politisk til".

I dagens Information skriver Mogens Blicher Bjerregård, at den foreslåede ministerbetjeningsparagraf, der skulle skaffe embedsmænd og ministre et lukket rum, må droppes.
»Og det samme må den såkaldte politikerparagraf, der alligevel ikke er opbakning til. For ingen af dem hører hjemme i et åbent samfund, hvor borgere og presse skal kunne følge med i de politiske beslutningsprocesser, og ingen af paragrafferne er i øvrigt ønsket af hverken borgere, embedsmænd eller medier.«