Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:37 11.08.2023 Jakob Albrecht

Afslag på aktindsigt fordi tre år gammel sag vurderes som ”aktuel”

Afslag på aktindsigt fordi tre år gammel sag vurderes som ”aktuel”

Netavisen Pio/Emil Vendelbo Johansen

Fødevarestyrelsen har nægtet at give Netavisen Pio aktindsigt i en række akter i mink-forløbet med henvisning til, at der er tale om en politisk sag, ”som fortsat er aktuel”, skriver Netavisen Pio.

De mere end tre år gamle akter vedrører ”interne dokumenter og oplysninger, der udveksles mellem forskellige ministerier på et tidspunkt, hvor der er konkret grund til at antage, at en minister har eller vil få behov for embedsværkets rådgivning og bistand”.

Det fremgår af afgørelsen fra Fødevarestyrelsen, at styrelsen undervejs har overvejet at give såkaldt meraktindsigt, netop fordi de akter, Netavisen Pio har bedt om at få udleveret, er mere end tre år gamle.

Styrelsen har således været i dialog med Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement ”med henblik på en afklaring af, hvorvidt der er tale om en fortsat aktuel sag”.

Ministeriet er klar i mælet: ”Der er tale om en politisk sag, som fortsat er aktuel”, og dokumenterne kan derfor også fortsat indgå i betjeningen af fødevareministeren. Og dermed skal dokumenterne ikke udleveres til hverken Netavisen Pio, andre medier eller offentligheden i øvrigt.

I den konkrete afgørelse har Fødevarestyrelsen i en lang række tilfælde givet Netavisen aktindsigt i titlen på et dokument, men så i øvrigt overstreget al anden tekst i dokumentet.

SENESTE NYT

Flere nyheder