Modemedier glemmer at tilmelde sig Pressenævnet

I 2016 lovede en række modemedier at tilmelde deres netmedier til Pressenævnet. Men intet er sket. ”Det er en klar fejl,” siger Allers magasindirektør

”Det er simpelthen, fordi vi ikke har været opmærksomme på det.”

Sådan sagde viceadministrerende direktør i Benjamin Media Morten Trøst Poulsen i 2016, da Journalisten spurgte, hvorfor Woman.dk og Costume.dk ikke var tilmeldt Pressenævnet

Heller ikke Allers Elle.dk var tilmeldt Pressenævnet i 2016.

”Det er en fejl i den seneste gennemgang af vores online-medier, at Elle.dk ikke er tilmeldt,” forklarede Allers kommunikationschef, Kasper Kankelborg.

Han lovede, at Aller ville tilmelde Elle.dk.

”Som virksomhed støtter vi op om god presseskik og følger de presseetiske regler,” sagde Kasper Kankelborg.

Heller ikke Cover.dk havde tilmeldt sig Pressenævnet i 2016. Hvis et netmedie ikke er tilmeldt Pressenævnet, er det heller ikke underlagt de presseetiske regler.

Intet er sket

Journalisten har på ny kigget på Pressenævnets liste over tilmeldte medier.

Her kan man se, at intet er sket.

Elle.dk, Woman.dk og Costume.dk er fortsat ikke tilmeldt. Cover.dk er lukket i mellemtiden.

Magasindirektør i Aller Charlotte Riparbelli siger:

”Det er bare dybt beklageligt. Jeg kan ikke forklare, hvorfor det ikke er sket, men det er en klar fejl. Vi har tilmeldt Elle.dk i dag,” siger hun.

Så er det ikke, fordi det var for tidskrævende at tilmelde sig?

”Nej, overhovedet ikke,” siger Charlotte Riparbelli.

Hun siger, at der ikke er nogen, der har klaget forgæves til Pressenævnet, fordi Elle.dk ikke var tilmeldt.

Faldet mellem to stole

Viceadministrerende Morten Trøst Poulsen i Benjamin Media svarer Journalisten i en mail:

”Jeg kan se, det ikke er sket, selv om vi internt havde aftalt, det skulle ske. Den må være faldet mellem to stole i vores digitale afdeling, men vi må jo bare tage det op igen og følge det bedre til dørs denne gang, da der ikke er nogen grund til, at vi ikke er tilmeldt,” forklarer Morten Trøst Poulsen.

Måtte droppe klage

Tidligere har sites fra eksempelvis Metroxpress, TV 2 Nord, Tænk, Se & Hør, Billedbladet, Zetland og Helsingør Dagblad ikke været tilmeldt, men har siden gjort det efter omtale i Journalisten.   

I november 2015 måtte Pressenævnet droppe en klage mod Landbrugsavisen.dk, fordi mediet ikke var tilmeldt. Chefredaktøren forklarede, at der var tale om en fejl. I dag er netmediet tilmeldt.

I 2014 var det netmediet Piopio.dk, der modtog mediestøtte, men ikke var tilmeldt Pressenævnet. Igen var der tale om en fejl, som siden er blevet rettet.

Den Korte Avis ikke tilmeldt

Til gengæld har Journalisten flere gange fortalt, at netmediet Denkorteavis.dk ikke er tilmeldt Pressenævnet, selv om de modtager mediestøtte. Det har vakt kritik fra bl.a. Dansk Journalistforbund, men Den Korte Avis har fortsat valgt ikke at underlægge sig de presseetiske regler.

I december 2017 havde Journalisten fat i ørerne på Dagbladet Information, der lovede at tilmelde deres facebookside til Pressenævnet. 

Det er sket nu.

”Det tog os cirka en dags arbejde,” forklarer Informations digitale redaktionschef, Martin Ingolf.

Man kan tilmelde et netmedie via Pressenævnets hjemmeside.

0 Kommentarer