Møde i dag om Uffes 100 mio.

100 mio. kr. i overskydende licensprovenu er på bordet under tirsdagens medieforhandlinger mellem kulturminister Uffe Elbæk og medieordførerne

100 mio. kr. i overskydende licensprovenu er på bordet under tirsdagens medieforhandlinger mellem kulturminister Uffe Elbæk og medieordførerne

For tredje gang mødes medieordførerne fra alle partier i dag for at forhandle medieforliget, skriver Mediawatch.dk (nb: betalingsartikel)

Dagens diskussion har et centralt emne, nemlig hvad der skal ske med det provenu på 100. mio. kr., der er tilovers fra licensindbetalinger.

Enhedslisten og Venstre er ifølge mediawatch.dk's oplysninger enige: De ekstra licenspenge skal ikke bruges i DR.

Spørgsmålet er så, om pengene skal bruges til mere danskproduceret tv for børn og unge, eller om pengene skal styrke TV 2's regionale døgnkanaler.

Medieforligsforhandlingerne er en genåbning af medieforliget fra 2010.

Forhandlingerne om medieforlig har allerede tidligere fået et centralt omdrejningspunkt, nemlig da kulturminister Uffe Elbæk meldte ud, at alle ønsker om en privatisering af TV 2 skal tages af bordet.

Derudover møder regeringen med en bruttoliste af ønsker, herunder bl.a., at de 100 mio. – som der forhandles om i dag – skal investeres i tv-produktion.

Regeringen ønsker derudover bl.a. en styrkelse af de regionale TV 2-stationer, at flere sports- og kulturbegivenheder kommer på store, landsdækkende kanaler, og at DR skal sende flere transmissioner fra ballet, opera og skuespil på Det Kongelige Teater.

Derudover er der også ønsker om en langsigtet radiostrategi for DAB og FM.

0 Kommentarer